Claudio Marchisio

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Claudio Marchisio
Marchisio.png
Katerangan priangga
Jeneng dawa Claudio Marchisio
Tanggal lair (1986-01-19) 19 Januari 1986 (umur 33)
Papan lair Turin, Italia
Dhuwur 1.79 m (5 ft 10 12 in)
Posisi main Gelandang
Katerangan klub
Tim saiki
Juventus
Angka 8
Karir nom
1993–2006 Juventus
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2006– Juventus 152 (20)
Tim nasional
2007–2009 Italia U-21 14 (0)
2009– Italia 27 (1)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 8 Oktober 2012.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 7 September 2012

Claudio Marchisio (palafalan jroning basa Italia: [ˈklaudjo marˈkizjo]) (lair ing Chieri, Turin, 19 Januari 1986; umur 33 taun) ya iku juru main bal-balan sing kebangsaané Italia sing main minangka gelandang kanggo klub Serie A, Juventus F.C. lan tim nasional Italia. Salah sijining produk sistem enom Juventus F.C., panjenengané wés ngentekakeé kariré tekan wektu iki ng klub kutha kalairané, kanthi pengecualian siluhan sasuwéné samusim ing Empoli.[1][2][3]

Wiwit mainé sing apik ing mangsa 2008-09, Marchisio kerep dibandingaké karo mantan juru main klub Juventus F.C. lan timnas Italia Marco Tardelli. Déning pèrs Italia, marchisio nduwé daya juang sing dhuwur nalika main lan bisa kanthi apik maca permainan lawan. Salah sijining gelandang pekerja keras lan uga serbaguna, panjenengané luwih fasih main ing posisi lapangan tengah sanadyan panjenengané bisa uga main ing posisi trio lini tengah kanggo klub lan tim nasional Italia. Sanadyan dominan migunakaké sikil tengen, panjenengané uga duwé tembakan sing banter saka loro sikilé, lan marchisio duwé kasenengan kanggo nglakokaké tendangan saka njaba kothak penalti manawa ndeleng ana peluang utawa kesalahan saka barisan pertahanan lawan.

Prestasi[besut | besut sumber]

Juventus

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. "Marchisio, da riserva a intoccabile". Gazzetta dello Sport. 29 November 2008. 
  2. "Tardelli: "Juve, Marchisio è come me"". Tuttosport. 24 September 2009. 
  3. "Marchisio, un Predator da Playstation" (ing basa Italian). Corriere della Sera. 27 September 2009. 


Pranala njaba[besut | besut sumber]