Mirko Vučinić

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Mirko Vučinić
Mirko Vučinić
Katerangan priangga
Jeneng dawa Mirko Vučinić
Dhuwur 186 m (610 ft 2.8 in)
Posisi main Gelandang sayap, penyerang
Katerangan klub
Tim saiki
Roma
Angka 9
Karir nom
19981999 Sutjeska Nikšić
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
19992000
20002006
2006kini
Sutjeska Nikšić
Lecce
Roma
9 (4)
111 (34)
117 (35)
Tim nasioanl
20052006
2007–saiki
Serbia dan Montenegro
Montenegro
3 (0)
19 (10)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 16 Mei 2010.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 6 September 2008

Mirko Vučinić (lair ing Nikšić, RFS Yugoslavia, 1 Oktober 1983; umur 32 taun) ya iku sawijining pemain bal-balan saka Montenegro kang bisa main ana ing posisi gelandang sayap utawané penyerang.[1] Saiki dhèwèké main ana ing tim Roma ing Italia lan uga main kanggo Montenegro.[1] Mirvo ditepungi nduwé gaya kang khas ya iku tangané nalika arep nendang bal menyang gawange lawan. Ana ing musim kaping papaté bareng U.S. Lecce, Vucinic kang umuré nembé 21 taun bisa gawé prèstasi 19 gol ana ing 28 kali penampilan.[1] Nalika tanggal 30 Agustus 2006, dhèwèké disilihaké menyang A.S. Roma kanthi transfer 3,5 juta Euro lah karo hak kepemilikan 50% saka Lecce.[1]

Karier[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Mirko Vučinić tau main ana ing tim Sutjeska Nikšić lan Lecce, sadurunge main ana ing tim Roma.[2]

Internasional[besut | besut sumber]

Mirko Vučinić wis tau main kaping 3 kanggo Serbia dan Montenegro, ananging durung bisa ngegolaké menyang gawangé lawan.[2] Vučinić tau diundhang kanggo mbéla Serbia lan Montenegro ana ing Piala Dunia FIFA 2006, nanging batal merga dhèwèké tatu.[2] Vučinić banjur dinyatakake diganti posisine déning Dušan Petković, nanging Dusan uga ora sida mèlu mbéla nagarané lunga ing Jerman merga ana panduga yèn Petković mèlu népotisme anggoné ditimbali.[2] Mirko Vučinić uga wis main kaping 19 kali lan ngegolaké 10 gol kanggo Montenegro.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mirko_Vučinić&oldid=1086211"