Massimo Carrera

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Massimo Carrera
Massimo Carrera 2016.jpg
Katerangan priangga
Tanggal lair (1964-04-22) April 22, 1964 (umur 55)
Papan lair Sesto San Giovanni, Italia
Dhuwur 1.81 m (5 ft 11 in)
Posisi main Defender
Katerangan klub
Tim saiki
Juventus (karetaker)
Karir nom
Pro Sesto
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1982–1983 Pro Sesto 30 (4)
1983–1984 Russi 28 (5)
1984–1985 Alessandria 31 (0)
1985–1986 Pescara 19 (1)
1986–1991 Bari 156 (4)
1991–1996 Juventus 114 (1)
1996–2003 Atalanta 207 (3)
2003–2004 Napoli 26 (0)
2004–2005 Treviso 12 (0)
2005–2008 Pro Vercelli 63 (1)
Tim nasional
1991–1992 Italia 1 (0)
Tim dikemunah
2012– Juventus (caretaker)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi.


Massimo Carrera (lair ing Sesto San Giovanni, 22 April 1964; umur 55 taun) ya iku sawijining mantan juru main bal-balan saka Italia.[1] Carrera duwé jejuluk "La Bandera". Dhèwèké saiki njabat dadi karetaker klub Seri A, Juventus, ngganteni pelaih kepala Antonio Conte kang diukum ora olèh ngampingi tim sadawané 10 sasi amarga skandal kasus scommessepoli, wiwit saking Agustus 2012. Nalika isih dadi juru main dhèwèké tau mbela tim Bari, Juventus, Atalanta lan uga Napoli.Bèg iki banjur pensiun dadi juru main nalika ing mangsa kompetisi 2007-2008 ana ing tim Pro Vercelli. Sawisé pensiun dadi juru main dhèwèké banjur gabung ana ing staf kepelatihan Antonio Conte ing tim Juventus.

Karir Bermain[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Carrera miwiti kariere ana ing tim Pro Sesto, nanging luwih misuwur nalika Carrera main ana ing tim Bari ya iku nalika sadawané lima mangsa mbela tim saka San Nicola utawa sadurungé dhèwèké pindah menyang Juventus nalika taun 1991. Carrera dimainake ana ing posisi bèg tengen déning pelatih Giovanni Trapattoni, posisi kang padha kaya nalika Carrera main ana ing tim, Carrera bisa main kanthi apik ana ing mangsa pisanane kang ndadèkaké dhèwèké kaundang kanggo mbela skuad tim nasional Italia déning Arrigo Sacchi.

Cathetan suku[besut | besut sumber]