Mario Balotelli

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mario Balotelli
Mario Balotelli OM (cropped).jpg
Balotelli nalika main ing Olympique Marseille.
Katerangan priangga
Jeneng dawa Mario Barwuah Balotelli[1]
Dhuwur 1,88 mèter[2]
Posisi main Panyerang[3]
Katerangan klub
Tim saiki
Brescia Calcio
Angka 45
Karir nom
2001–2005 Lumezzane
2006–2007 Internazionale
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2005–2006 Lumezzane 2 (0)
2007–2010 Internazionale 59 (20)
2010–2012 Manchester City 40 (19)
2012-2014 A.C. Milan
2014-2015 Liverpool
2015-2017 A.C. MIlan
2017-2018 OGC Nice
2018-2019 Marseille
2019-saiki Brescia
Tim nasional
2008–2010 Italia U21 16 (6)
2010–2017 Italia 9 (1)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 20 Juli 2020.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 20 Juli 2020

Mario Barwuah Balotelli iku sawijining juru main bal-balan Italia katurunan Ghana. Dhèwêké main minangka panyerang kanggo Manchester City lan timnas Italia. Dhèwèké miwiti kariré ing Lumezzano lan tau main kanggo tim iki ping loro. Sawisé iku Mario tau nyoba ing FC Barcelona nanging ora suksès. Banjur Mario nggabung karo Internazionale ing taun 2007. Kariré nalika ing Inter Milan dianggep cukup apik déning pelatihé nalika semana yaiku Roberto Mancini, senadyan Mancini wis pindhah menyang Manchester City, Balotelli tetep digondhèli déning pelatih anyaré Inter yakuwi Jose Mourinho. Lagi ing musim candhaké yaiku musim 2010-11 Mancini péngin gunakaké jasané Balotelli lan jaluk manajemen The Sky Blues supaya nuku Balotelli.

Urip pribadi[besut | besut sumber]

Mario Balotelli iku lair minangka jeneng Mario Barwuah ing Palermo, Sisilia. Wong tuwané loro-loroné asalé saka Ghana. Nalika isih cilik Mario iku nduwé gangguan usus. Mula dhèwèké wis kerep dioperasi. Banjur amarga wong tuwané kangèlan ngurusi Mario, dhèwèké dititipaké karo sawijining kulawarga asuh Italia sing jenengé Balotelli. Kulawarga iki isih ana katurun Yahudi. Mula-mulané Mario namung turuné ing dina-dina kerja waé, lan ing akir minggu dhèwèké bali menyang wong tuwané. Nanging suwé-suwé Mario ora preduli karo wong tuwa biologisé lan manggon terus karo wong tuwa asuhé. Banjur Mario pungkasané malahan nganggo jeneng kulawarga Balotelli. Sanadyan mangkono, Mario iku ora diadopsi.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. "Mario Balotelli". Goal.com. Retrieved 3 September 2011.
  2. "Manchester City FC Profile". Manchester City F.C. Retrieved 24 October 2011.
  3. a b "Mario Balotelli Profile". Inter. Retrieved 3 July 2010.