Mario Balotelli

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Mario Balotelli
Mario Balotelli Euro 2012 vs England 02.JPG
Balotelli nalika main karo Timnas Italia nglawan Inggris ing UEFA Euro 2012.
Katerangan priangga
Jeneng dawa Mario Barwuah Balotelli[1]
Dhuwur 1,88 mèter[2]
Posisi main Panyerang[3]
Katerangan klub
Tim saiki
Manchester City
Angka 45
Karir nom
2001–2005 Lumezzane
2006–2007 Internazionale
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2005–2006 Lumezzane 2 (0)
2007–2010 Internazionale 59 (20)
2010– Manchester City 40 (19)
Tim nasioanl
2008–2010 Italia ngisor 21 taun 16 (6)
2010– Italia 9 (1)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 13 Mei 2012.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 10 Juni 2012

Mario Barwuah Balotelli iku sawijining pamain bal-balan Italia katurunan Ghana. Dhèwêké main minangka panyerang kanggo Manchester City lan timnas Italia. Dhèwèké miwiti kariré ing Lumezzano lan tau main kanggo tim iki ping loro. Sawisé iku Mario tau nyoba ing FC Barcelona nanging ora suksès. Banjur Mario nggabung karo Internazionale ing taun 2007.

Urip pribadi[besut | besut sumber]

Mario Balotelli iku lair minangka jeneng Mario Barwuah ing Palermo, Sisilia. Wong tuwané loro-loroné asalé saka Ghana. Nalika isih cilik Mario iku nduwé gangguan usus. Mula dhèwèké wis kerep dioperasi. Banjur amerga wong tuwané kangèlan ngurusi Mario, dhèwèké dititipaké karo sawijining kulawarga asuh Italia sing jenengé Balotelli. Kulawarga iki isih ana katurun Yahudi. Mula-mulané Mario namung turuné ing dina-dina kerja waé, lan ing akir minggu dhèwèké bali menyang wong tuwané. Nanging suwé-suwé Mario ora preduli karo wong tuwa biologisé lan manggon terus karo wong tuwa asuhé. Banjur Mario pungkasané malahan nganggo jeneng kulawarga Balotelli. Senadyan mengkono, Mario iku ora diadopsi.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ "Mario Balotelli". Goal.com. Dijupuk 3 September 2011. 
  2. ^ "Manchester City FC Profile". Manchester City F.C. Dijupuk 24 October 2011. 
  3. ^ a b "Mario Balotelli Profile". Inter. Dijupuk 3 July 2010. 
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mario_Balotelli&oldid=1085936"