Mario Balotelli

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Mario Balotelli
Mario Balotelli OM (cropped).jpg
Balotelli nalika main ing Olympique Marseille.
Katerangan priangga
Jeneng dawa Mario Barwuah Balotelli[1]
Dhuwur 1,88 mèter[2]
Posisi main Panyerang[3]
Katerangan klub
Tim saiki
Brescia Calcio
Angka 45
Karir nom
2001–2005 Lumezzane
2006–2007 Internazionale
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2005–2006 Lumezzane 2 (0)
2007–2010 Internazionale 59 (20)
2010–2012 Manchester City 40 (19)
2012-2014 A.C. Milan 43 (26)
2014-2015 Liverpool 16 (1)
2015-2017 A.C. MIlan 20 (1)
2017-2018 OGC Nice 61 (22)
2018-2019 Marseille 15 (8)
2019-saiki Brescia 19 (5)
Tim nasional
2008–2010 Italia U21 16 (6)
2010–2018 Italia 9 (1)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 22 Nopèmber 2020.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 22 Nopèmber 2020

Mario Barwuah Balotelli iku sawijining juru main bal-balan Italia katurunan Ghana. Dhèwêké main minangka panyerang kanggo Manchester City lan timnas Italia. Dhèwèké miwiti kariré ing Lumezzano lan tau main kanggo tim iki ping loro. Sawisé iku Mario tau nyoba ing FC Barcelona nanging ora suksès. Banjur Mario nggabung karo Internazionale ing taun 2007. Kariré nalika ing Inter Milan dianggep cukup apik déning pelatihé nalika semana yaiku Roberto Mancini, senadyan Mancini wis pindhah menyang Manchester City, Balotelli tetep digondhèli déning pelatih anyaré Inter yakuwi Jose Mourinho. Lagi ing musim candhaké yaiku musim 2010-11 Mancini péngin gunakaké jasané Balotelli lan jaluk manajemen The Sky Blues supaya nuku Balotelli.

Urip pribadi[besut | besut sumber]

Mario Balotelli iku lair minangka jeneng Mario Barwuah ing Palermo, Sisilia. Wong tuwané loro-loroné asalé saka Ghana. Nalika isih cilik Mario iku nduwé gangguan usus. Mula dhèwèké wis kerep dioperasi. Banjur amarga wong tuwané kangèlan ngurusi Mario, dhèwèké dititipaké karo sawijining kulawarga asuh Italia sing jenengé Balotelli. Kulawarga iki isih ana katurun Yahudi. Mula-mulané Mario namung turuné ing dina-dina kerja waé, lan ing akir minggu dhèwèké bali menyang wong tuwané. Nanging suwé-suwé Mario ora preduli karo wong tuwa biologisé lan manggon terus karo wong tuwa asuhé. Banjur Mario pungkasané malahan nganggo jeneng kulawarga Balotelli. Sanadyan mangkono, Mario iku ora diadopsi.

Jroning Angka[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Klub Mangsa Liga Piyala Piyala Liga Eropah Liyané Gunggung
Dhivisi Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol
Lumezzane 2005–06 Serie C1 2 0 2 0
Inter Milan 2007–08 Serie A 11 3 4 4 0 0 0 0 15 7
2008–09 22 8 2 0 6 1 1 1 31 10
2009–10 26 9 5 1 8 1 1 0 40 11
Gunggung 59 20 11 5 14 2 2 1 86 28
Manchester City 2010–11 Liga Primer Inggris 17 6 5 1 0 0 6 3 28 10
2011–12 23 13 0 0 2 1 6 3 1 0 32 17
2012–13 14 1 1 0 1 1 4 1 0 0 20 3
Gunggung 54 20 6 1 3 2 16 7 1 0 80 30
Milan 2012–13 Serie A 13 12 0 0 13 12
2013–14 30 14 1 1 10 3 41 18
Gunggung 43 26 1 1 10 3 54 30
Liverpool 2014–15 Premier League 16 1 4 0 3 1 5 2 28 4
Milan (silih) 2015–16 Serie A 20 1 3 2 23 3
Nice 2016–17 Ligue 1 23 15 0 0 1 1 4 1 28 17
2017–18 28 18 0 0 1 1 9 7 38 26
2018–19 10 0 0 0 0 0 10 0
Gunggung 61 33 0 0 2 2 13 8 76 43
Marseille 2018–19 Ligue 1 15 8 0 0 0 0 15 8
Brescia 2019–20 Serie A 19 5 0 0 19 5
Gunggung karir 289 114 25 9 8 5 58 22 3 1 383 151

Nagara[besut | besut sumber]

Itali
Taun Panampilan Gol
2010 2 0
2011 5 1
2012 9 4
2013 13 7
2014 4 1
2015
2016
2017
2018 3 1
Gunggung 36 14

Gol Internasional[besut | besut sumber]

Balotelli – goals for Italy[4]
# Tanggal Papan Mungsuh Sekor Asil Kompetisi
1 11 Novèmber 2011 Stadion Miejski, Wrocław Flag of Polen Polen 1–0 2–0 Kekancan
2 18 Juni 2012 Municipal Stadium, Poznań Flag of Republik Irlandia Irlandia 2–0 2–0 UEFA Euro 2012
3 28 Juni 2012 Stadhion National, Warsaw Flag of Jerman Jerman 1–0 2–1 UEFA Euro 2012
4 2–0
5 16 Oktober 2012 San Siro, Milan Flag of Dhènemarken Dhènemarken 3–1 3–1 Kuwalifikasi Piyala Donya 2014
6 21 Maret 2013 Stade de Genève, Geneva Flag of Brazil Brazil 2–2 2–2 Kekancan
7 26 Maret 2013 Ta' Qali National Stadium, Ta' Qali Malta 1–0 2–0 Kuwalifikasi Piyala Donya 2014
8 2–0
9 16 Juni 2013 Estádio do Maracanã, Rio de Janeiro Flag of Mèksiko Mèksiko 2–1 2–1 Piyala Konfedherasi 2013
10 19 Juni 2013 Arena Pernambuco, Recife Flag of Jepang Jepang 3–2 4–3 Piyala Konfedherasi 2013
11 10 Sèptèmber 2013 Juventus Stadhion, Turin Flag of Républik Céko Républik Céko 2–1 2–1 Kuwalifikasi Piyala Donya 2014
12 15 Oktober 2013 Stadhion San Paolo, Naples Flag of Armènia Armènia 2–2 2–2 Kuwalifikasi Piyala Donya 2014
13 14 Juni 2014 Arena Amazonia, Manaus Flag of Inggris Inggris 2–1 2–1 Piyala Donya 2014
14 28 Mèi 2018 Kybunpark, St. Gallen Flag of Arab Saudi Arab Saudi 1–0 2–1 Kekancan

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. "Mario Balotelli". Goal.com. Retrieved 3 September 2011.
  2. "Manchester City FC Profile". Manchester City F.C. Retrieved 24 October 2011.
  3. a b "Mario Balotelli Profile". Inter. Retrieved 3 July 2010.
  4. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng convo