Dani Alves

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Dani Alves
2015 UEFA Super Cup 107.jpg
Alves selebrasi sawisé menangné 2015 UEFA Super Cup karo Barcelona
Katerangan priangga
Jeneng dawa Daniel Alves da Silva[1]
Tanggal lair (1983-05-06) 6 Mèi 1983 (umur 35)
Papan lair Juazeiro, Brazil
Dhuwur 1.72 m (5 ft 7 12 in)[2]
Posisi main Right back
Katerangan klub
Tim saiki
Juventus
Angka 23
Karir nom
Juazeiro
Bahia
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2001–2002 Bahia 25 (2)
2002–2008 Sevilla 175 (11)
2008–2016 Barcelona 247 (14)
2016– Juventus 2 (0)
Tim nasional
2003 Brazil U20 7 (0)
2006– Brazil 95 (7)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 27 August 2016.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 6 September 2016

Daniel Alves da Silva (lair ing Juazeiro, Brasil, 6 Mèi 1983; umur 35 taun), lumrahé ditepang nganggo jeneng Dani Alves, ya iku salahsijiné juru main bal-balan profèsional teka Brasil sing saiki main ndhik pérangan bèk tengen kanggo klub FC Barcelona lan tim nasional Brasil.

Sadurungé gabung karo Barcelona, ​​Alves ngentekné 6 taun wayahé karo Sevilla. Piyambaké memenangné 2 Piala UEFA lan Copa del Rey karo tim Andalusia kuwi. Piyambaké gabung karo Barcelona sakrega € 32.500.000,[3] dadi bèk ketelu sing paling larang sakdawané masa. Piyambaké menangné Treble ndhik mangsa kapisan karo Barcelona, lan ndhik mangsa sabanjuré piyambaké menangné Piala Super Spanyol, Piala Super Eropa, lan FIFA Club World Cup. Piyambaké uga mbiantu klub kanggo éntuk Piala Super Spanyol, 2 gelar liga, lan Liga Champions ndhik taun-taun sabanjuré. Alves wis nyekel paspor Spanyol wiwit taun 2005.[4]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. "FIFA Club World Cup UAE 2009 presented by Toyota: List of Players" (PDF). FIFA. 1 December 2009. k. 1. Dijupuk 28 March 2014. 
  2. "22 Dani Alves". FC Barcelona. 4 January 2015. Dijupuk 4 January 2015. 
  3. Memoria Club 09-10 Caste Baixa
  4. "Alves se nacionaliza y renueva hasta 2011" (ing basa Spanish). AS. 12 August 2005. Dijupuk 20 December 2010.