Menyang kontèn

Kabiskopan Agung Wrocław

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Agung Wrocław

Archidioecesis Vratislaviensis

Archidiecezja Wrocławska
Katedral Santo Yohanes ing Wrocław, pusat kabiskopan agung kasebut
Lokasi
NagaraPolen
Provinsi grejawiProvinsi grejawi Wrocław
Statistik
Amba8.850 km2 (3.417 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2010)
1,199,332
1,152,710 (96.1%)
Informasi
DenominasiKatulik Roma
Greja sui iurisGreja Latin
RitusRitus Roma
DidegakéAbad ping 10
(minangka Kabiskopan Wrocław)
13 Agustus 1930
(minangka Kabiskopan Agung Wrocław)
KatedralKatedral Santo Yohanes Pambaptis ing Wrocław
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskop Agung MetropolitanJózef Kupny
SufraganKabiskopan Legnica
Kabiskopan Świdnica
Biskop AuksilierAndrzej Siemieniewski
Jacek Kiciński
Biskop emeritusHenryk Gulbinowicz (Kardinal-Biskop Agung Emeritus)
Marian Gołębiewski (Biskop Agung Emeritus)
Situs web
www.archidiecezja.wroc.pl

Kabiskopan Agung Wrocław (basa Polandia: Archidiecezja wrocławska; Jerman: Erzbistum Breslau; basa Ceko: Arcidiecéze vratislavská; Latin: Archidioecesis Vratislaviensis) yaiku kabiskopan agung Ritus Latin Greja Katulik sing njupuk jeneng saka ibu kutha Wrocław, Polen. Saka pangadegane minangka kabiskopan ing taun 1000 nganti 1821, kabiskopan kasebut ana ing ngisor Kabiskopan Agung Gniezno ing Polen Raya. Saka 1821 nganti 1930, kabiskopan kasebut gumantung marang Tahta Apostolik. Saka 1821 nganti 1972, kabiskopan kasebut rasmi diarani minangka Kabiskopan (Agung) Breslau.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Cathetan[besut | besut sumber]


Pranala jaba[besut | besut sumber]