Menyang kontèn

Ordinariat kanggo Katulik Wétan ing Polen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Ordinariat kanggo Katulik Wetan ing Polen
Lokasi
NagaraPolandia
Statistik
Populasi
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2013)
670
Paroki3
Informasi
Didegaké16 Januari 1991
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopKazimierz Nycz
Kardinal Kazimierz Nycz, ordinari Polen.
Greja Parokial Armeni Gliwice.
ereja Parokial Armeni Warsawa.
Greja Parokial Armeni Gdansk.

Ordinariat kanggo Katulik Wetan ing Polen (Basa Polen: Ordynariat dla wiernych obrządku wschodniego) yaiku Ordinariat kanggo Katulik Wetan (yurisdiksi kabiskopan Katulik Wetan semu bebarengan karo hierarki Latin ing nagara) kanggo para panganut greja partikuler ritus non-Latin spesifik sui iuris ing Polan, kajaba Greja Katulik Grikenlan Ukraina, sing nduweni struktur grejane dhewe lan Greja Katulik ritus Bizantium-Slavik, sing nganggo struktur Katulik Roma.

Sumber[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba lan sumber[besut | besut sumber]