Menyang kontèn

Kabiskopan Agung Łódź

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Agung Łódź

Archidioecesis Lodziensis

Archidiecezja łódzka
Basilika Katedral St Stanislaus Kostka ing Łódź
Lokasi
NagaraPolen
Statistik
Amba5.200 km2 (2.008 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2013)
1,490,000
1,410,000 (94.6%)
Informasi
RitusRitus Latin
Didegaké10 Dhesember 1920
(minangka Kabiskopan Łódź)
25 Maret 1992
(minangka Kabiskopan Agung Łódź)
KatedralBazylika Archikatedralna pw. Świętego Stanisława Kostki
(Basilika Katedral St Stanislaus Kostka)
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskop Agung MetropolitanGrzegorz Ryś
SufraganKeuskupan Łowicz
Biskop AuksilierIreneusz Józef Pękalski
Marek Marczak
Vikar JenderalIreneusz Pękalski
Biskop emeritusWładysław Ziółek
Adam Lepa
Situs web
Situs Web Kabiskopan

Kabiskopan Agung Łódź (Latin: Lodzien(sis)) yaiku kabiskopan agung sing ana ing kutha Łódź, Polen. Kabiskopan agung kasebut kalebu wilayah tengah Provinsi Łódź. Ing 2016, cacahing wong sing melu ibadat mingguan menika 23.4% saka populasi kabiskopan agung kasebut, ngadadikane kabiskopan sing paling kurang saleh kapindho ing Polen sawise Kabiskopan Agung Szczecin-Kamień (22.7%).[1]

Sumber[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Sadłoń, Wojciech, èd. (2018). Annuarium Statisticum Ecclesiae in Polonia AD 2018 (PDF) . Warszawa: Instytut Statystyki Kościoła Katolickiego. kc. 34. Diarsip saka sing asli (PDF) ing 2021-01-31. Dibukak ing 2022-06-05.

Koordhinat: 51°44′56″N 19°27′35″E / 51.748819°N 19.459608°E / 51.748819; 19.459608