Menyang kontèn

Kabiskopan Agung Warsawa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Agung Warsawa

Archidioecesis Varsaviensis

Archidiecezja Warszawska
Katedral Santo Yohanes sawise rekonstruksi pasca-perang
Lokasi
NagaraPolen
Statistik
Amba3.350 km2 (1.293 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2010)
1,540,000
1,426,000 (92.6%)
Paroki210
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Latin (utawa Ritus Roma)
Didegaké16 Oktober 1798
(minangka Kabiskopan Warszawa)30 Juni 1818
(Kabiskopan Agung Warsawa)
KatedralKatedral Santo Yohanes, Warsawa
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskop Agung MetropolitanKardinal Kazimierz Nycz
Biskop AuksilierPiotr Jarecki
Rafał Markowski
Michał Janocha
Biskop emeritusMarian Duś, (Biskop Auksiliaris Emeritus)
Situs web
Situs Web Kabiskopan Agung

Kabiskopan Agung Warsawa yaiku kawasan grejawi Katulik utawa kabiskopan ing Polen sing kalebu ibu kutha Polen. Kabiskopan kasebut didegake ing 16 Oktober 1798. Kabiskopan kasebut dimunggahke dadi Kabiskopan Agung ing 30 Juni 1813.

Referensi[besut | besut sumber]

  • "Archdiocese of Warszawa {Warsaw}". Catholic-Hierarchy.
  • "Warsaw". Catholic Encyclopedia.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 51°13′56″N 21°00′30″E / 51.23222°N 21.00833°E / 51.23222; 21.00833