Menyang kontèn

Kabiskopan Włocławek

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Włocławek

Dioecesis Vladislaviensis

Diecezja Włocławska
Basilika Katedral Kamunggahan Dewi Maria ing Włocławek
Lokasi
NagaraPolen
MetropolitanGniezno
Statistik
Amba8.824 km2 (3.407 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2014)
769,937
762,750 (99.1%)
Informasi
RitusRitus Latin
KatedralKatedra Wniebowzięcia Najświętszej
Marii Panny
(Katedral Kamunggahan Dewi Maria)
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopWiesław Alojzy Mering
Biskop emeritusStanisław Gębicki
Peta
Situs web
Situs Web Kabiskopan

Kabiskopan Włocławek Latin: Vladislavien(sis), nganti abad ping 20 diarani minangka Kabiskopan Kujawy, yaiku kabiskopan suffragan Ritus Latin Greja Katulik Roma ing provinsi grejawi Metropolitan Kabiskopan Agung Gniezno, kulon Polen. Tahta episkopal katedrale menika Bazylika Katedralna Wniebowzięcia NMP ing kutha Włocławek, Kujawsko-Pomorskie.

Referensi[besut | besut sumber]

Sumber lan pranala jaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 52°39′39″N 19°04′04″E / 52.6608°N 19.0678°E / 52.6608; 19.0678