Menyang kontèn

Eparki Olsztyn–Gdańsk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Eparki Olsztyn–Gdańsk

Dioecesis Allensteniensis–Gedanensis ritus bysantini ucraini

Eparchia olsztynsko-gdańska
Katedral Perlindungan Bunda Allah ing Olsztyn
Lokasi
NagaraPolen
Provinsi grejawiEparki Agung Przemyśl–Warsaw
Markas besarOlsztyn, Polen
Statistik
Amba90,075 km2 (34,778 sq mi)
Paroki43
Informasi
Greja sui iurisKatulik Grikenlan Ukraina
RitusRitus Bizantium
Didegaké25 November 2020
KatedralPerlindungan Bunda Allah ing Olsztyn
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskop Agung MayorBiskop Agung Sviatoslav Shevchuk
BiskopArkadiusz Trochanowski
Biskop Agung MetropolitanEugeniusz Popowicz, Biskop Agung Eparki Agung Przemyśl-Warsaw
Administrator ApostolikEugeniusz Popowicz
Peta
Eparki diwernai biru
Eparki diwernai biru

Eparki Katulik (Grikenlan) Ukraina Olsztyn–Gdańsk (Olsztyn–Gdańsk saka wong-wong Ukraina) yaiku eparki (kabiskopan Katulik Wetan) suffragan ing provinsi grejawi Metropolitan Eparki Agung Przemyśl-Warsaw, sing kalebu sabagean Polandia kanggo Greja Katulik Grikenlan Ukraina (ritus Bizantium ing basa Grikenlan) padha karo hierarki Latin. Eparki kasebut gumantung marang Kongregasi Roma kanggo Greja-greja Wetan.

Referensi[besut | besut sumber]

Sumber lan pranala jaba[besut | besut sumber]