Kabiskopan Gliwice

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kabiskopan Gliwice

Dioecesis Glivicensis

Diecezja Gliwicka
Katedra Świętych Apostołów Piotra i Pawła w Gliwicach.JPG
Katedral Santo Petrus lan Paulus ing Gliwice
Lokasi
Nagara Polen
MetropolitanKatowice
Statistik
Amba2.250 km2 (0.869 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2013)
708,504
642,562 (90.7%)
Informasi
RitusRitus Latin
KatedralKatedral Santo Petrus lan Paulus, Gliwice
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopJan Kopiec
Biskop Agung MetropolitanWiktor Skworc
Biskop AuksilierAndrzej Iwanecki
Biskop emeritusJan Wieczorek
Gerard Alfons Kusz
Situs web
Kabiskopan Gliwice

Kabiskopan Gliwice (Latin: Glivicen(sis)) yaiku kabiskopan sing ana ing kutha Gliwice, provinsi grejawi Katowice, Polen. Kira-kira 91% populasi menika Katulik Roma, nanging mung 39% sing nerapke ibadah Katulik (ing Oktober 2013).

Sumber[besut | besut sumber]

Koordhinat: 50°17′29″N 18°39′56″E / 50.2913°N 18.6655°E / 50.2913; 18.6655