Federasi Bulu Tangkis Dunia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Badminton World Federation
(Federasi Bulu Tangkis Dunia)
2012 BWF logo.svg
CekakanBWF
Pambentukan1934
JenisFederasi olahraga
Kantor pusatKuala Lumpur, Malaysia
Kaanggotaan176 negara anggota
PresidenDhènemarken Poul-Erik Høyer Larsen
Situs webhttp://www.bwfbadminton.org/

Federasi Bulu Tangkis Dunia (bahasa Inggris:The Badminton World Federation, disingkat BWF) yaiku organisasi internasional kanggo olahraga bulu tangkis. Organisasi iki didirikakè taun 1934 dadi Federasi Bulu Tangkis Internasional (International Badminton Federation) karo 9 anggota kalebu Kanada, Denmark, Inggris, Prancis, Irlandia, Belanda, Selandia Baru, Skotlandia, dan Wales. Saiki, anggotane nambah tekan 165 asosiasi bulu tangkis negara saka akeh belahan donya. Pertemuan Umum Luarbiyasa sing digelar ing Madrid tanggal 24 September 2006 netepakè jeneng anyar sing digunakake tekan saiki, Badminton World Federation (BWF).[1]

Kantor pusate ana ing Cheltenham, Inggris Raya saka organisasi iki didirikakè. Ning tanggal 1 Oktober 2005, kantor pusate dipindahake menyang Kuala Lumpur, Malaysia. Presidene saiki yaiku Poul-Erik Høyer Larsen.[2]

Konfèderasi Kadaerahan[besut | besut sumber]

BWF kerja bareng karo organisasi kadaerahan kanggo mpromosikakè lan mbangun bulu tangkis ing kabeh negara. Organisasi kadaerahanè yaiku:[3] jmpl|350px|Peta Dunia dengan 5 konfederasi

Wilayah Konfederasi Singkatan Anggota
     Asia Konfederasi Bulu Tangkis Asia BAC 41
     Eropa Bulu Tangkis Eropa BEC 51
     Amerika Bulu Tangkis Pan Am BPA 33
     Afrika Konfederasi Bulu Tangkis Afrika BAC 37
     Oseania Bulu Tangkis Oseania BO 14
Total
176

Presiden[besut | besut sumber]

No. Tahun Nama Negara
1 1934 – 1955 George Alan Thomas Bendera_Britania Raya Britania Raya
2 1955 – 1957 J. Plunkett-Dillon  Republik Irlandia
3 1957 – 1959 R. Bruce Hay Bendera_Britania Raya Britania Raya
4 1959 – 1961 A. C. J. van Vossen  Walanda
5 1961 – 1963 J. D. M. McCallum  Republik Irlandia
6 1963 – 1965 N. P. Kristensen  Denmark
7 1965 – 1969 D. L. Bloomer Bendera_Britania Raya Britania Raya
8 1969 – 1971 H. F. Chilton Bendera_Britania Raya Britania Raya
9 1971 – 1974 Ferry A. Sonneville  Indonésia
10 1974 – 1976 S. Wyatt Bendera_Britania Raya Britania Raya
11 1976 – 1981 S. Mohlin  Swedia
12 1981 – 1984 C. C. Reedie Bendera_Britania Raya Britania Raya
13 1984 – 1986 P. E. Nielsen  Denmark
14 1986 – 1990 I. D. Palmer Bendera_Selandia Baru Selandia Baru


15 1990 – 1993 A. E. Jones Bendera_Britania Raya Britania Raya
16 1993 – 2001 Lu Shengrong Bendera_Republik Rakyat Cina Republik Rakyat Cina
17 2001 – 2005 Korn Dabbaransi Bendera_Thailand Thailand
18 2005 – 2013 Kang Young Joong Bendera_Koréa Kidul Koréa Kidul
19 2013 – Poul-Erik Høyer Larsen  Denmark

Turnamèn[besut | besut sumber]

BWF biyasa nggelar 7 kejuaraan utama bulu tangkis Internasional, kayata:

Uga ana 2 kejuaraan sing orang digelar menèh, yaiku:

Lambang[besut | besut sumber]

BWF ngluncurakè logo anyar nalika Piala Thomas dan Uber 2012.[4] Lambang BWF sing sadurunge diluncurake ning sasi Juni taun 2007, lan diresmikake ing Piala Sudirman 2007, ing Glasgow, Skotlandia. Lambang kasebut didesain karo Aboeb Luthfy, wong Indonesia, dadi bagian saka kontes lambang selama 3 sasi sing dianakake BWF.[5]

240px|bingkai|pus|Lambang ketika BWF masih bernama "International Bandminton Federation" (IBF) 240px|bingkai|pus|Lambang yang digunakan pada tahun 2007 hingga tahun 2012

Referènsi[besut | besut sumber]

  1. "New Name"Cithakan:Pranala mati, BWF (formerly IBF) press release announcing name change, September 24, 2006.
  2. "BWF Council - President and Executive Board". Diarsip saka sing asli ing 2012-03-17. Dibukak ing 2009-11-16. Unknown parameter |dead-url= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)
  3. "Member Associations". Diarsip saka sing asli ing 2011-07-26. Dibukak ing 2009-11-16. Unknown parameter |dead-url= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)
  4. "BWF rebrand and launch new logo: Modern, Strong, Efficient". Badminton World Federation. 2012-05-26. Dibukak ing 2012-06-01.
  5. Lacroix, Yves (2007-06-15). "EXCLUSIVE – BWF Unveils New Logo Today". Badzine. Diarsip saka sing asli ing 2016-03-04. Dibukak ing 2012-03-11. Unknown parameter |dead-url= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)

Pranala Njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Bulu tangkis internasional