Kejuaraan Dunia BWF

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kejuaraan Dunia BWF utawa Kejuaraan Dunia Bulu Tangkis ya iku kejuaraan bulu tangkis kang diorganisir déning Badminton World Federation (BWF) kanggo nemtokake juru main bulu tangkis paling apik ingdonya. Turnamen iki diwiwiti taun 1977 lan dianakake saben telung taun sapisan wiwit taun 1983. Sanajan mangkono, IBF tetep kangelan nggelar rong turnamen sepisanan amarga Badan Bulu Tangkis Dunia (kang pungkasane kadhapuk karo IBF dadi sabadan) nggelar kejuaraan kang padha setaun sawisé Kejuaraan Dunia 1977 kanthi ancas kang padha.