Copa Airlines

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
salah sijiné Embraer 190 dan pesawat Copa Airlines lainnya di hub di Papan Anggegana Internasional Tocumen.
Copa Airlines
250px
IATA ICAO Kode panggil
CM CMP COPA
Didegaké 1947
Hub
Kutha fokus
Program frequent flyer OnePass
Lounge penumpang Presidents Club
Aliansi Star Alliance (pertengahan 2012)
Ukuran armada 51
Kutha tujuan 46
Perusahaan induk Copa Holdings, S.A.
Slogan perusahaan Jalur langsung terbesar untuk menghubungkan Amérika/The most direct way to connect with the Americas
Kantor pusat Panama City, Panama
Wong wigati Pedro Heilbron (CEO)
Victor Vial (CFO)
Situs web www.copaair.com

Compañía Panameña de Aviación, S.A., beroperasi minagka Copa Airlines,[1] ya iku salah sijiné maskapé pamaburan kang basisé ing Panama City, Panama,[2] lan nglayani minangka maskapé penerbangan nasional Panama. Basis utama operasiné dilakukaké ing Papan Anggegana Internasional Tocumen, ing ngendi dhèwèké ngoperasikaké sakiwa-tengené 148 penerbangan padinan kanti jadwal tumuju 46 destinasi ing 24 nagara ing Amérika Utara, Amérika Tengah, Amérika Selatan lan Karibia.[3]

Sajarah[besut | besut sumber]

Tahun ekspansi[besut | besut sumber]

Copa Airlines 737-700WL ing salah sijiné garbarata ing Papan Anggegana Internasional Tocumen, Panama City, Panama.

Ekspansi dilanjutake nalika dekade 1990an, kanti layanan kang dimulai tumuju Buenos Aires, Argentina; Santiago, Chili; Bogotá, Kolombia; Havana, Kuba; Guayaquil, Ekuador; Lima, Peru; Mexico City, Meksiko; Caracas, Venezuela; lan kutha wigati Amérika Latin liyané.

nalika taun 1998, Continental Airlines tuku 49% saham maskapé, nandakake dimulaine aliansi pemasaran lan operasi komprehensif. nalika 19 Mèi 1999 Continental ningkatake kepemilikan sahame nganti dadi 51%. Awit wektu iku, maskapé ngadopsi logo lan corak pesawat kang meh pada karo Continental sajrone usaha kanggo ngtonake aliansi deweke, lan berpartisipasi sajrone program frequent flyer OnePass. Nanging, sajrone gayutan kanti penawaran saham perdana nalika Dhésèmber 2005, Continental ngurangi investasine saka 49% dadi sakiwa-tengené 27.3% lan sawisé penawaran kang dilakoke nalika taun 2006, Continental bnjur nekan investasine nganti asekitar 10.0%.[4]

nalika taun 2000, Copa Airlines mbukaK layanan penerbangan tumuju Los Angeles, Cancún, Lan Orlando, bebarengan uga penerbangan tumuju São Paulo; taun 2001 maskapé wiwit mabur tumuju Quito, Ekuador. nalika taun 2004 maskapé wiwit layanane tumuju Papan Anggegana Internasional John F. Kennedy ing New York City. Diumumake juga nalika wulan Agustus taun kang pada yèn dhèwèké mbukak aliansi codeshare kanti maskapé Meksiko, Mexicana de Aviación, kang kalangsung nganti taun 2007.

nalika 1 Juni 2005, Copa ngumumake yèn wis tuku 90% saham saka maskapé penerbangan domestik Kolombia AeroRepública, kang wis luwih awal ngumumake bakal mbukak perjanjian codeshare karo deweke. Maskapé uga ngumumake rencanane kanggo gawé AeroRepública dadi maskapé penrbangan gedhé dhéwé kapindho ing Kolombia. Rencanane ya iku kanti ningkatake destinasi domestik, nglakoakek modernisasi armada, lan wiwit destinasi internasional pertama maskapé mau. Pirang-pirang dina sebajure Copa Airlines dibiwara minagka salah siji saka papat anggota anyar saka aliansi SkyTeam, kang dikira kira arep gabung nalika wulan September 2007.[5]

nalika 15 Dhésèmber 2005, Copa Holdings, S.A., salah sijiné perusahaan panyekel saham saka Copa Airlines, wiwit salah sijiné IPO kanti akèhé 14 yuta lembar ing New York Stock Exchange lan dadi maskapé penerbangan Amérika Latin kapapat kang ngadol sahame ing bursa efek. Telu maskapé liyané ya iku LAN Airlines saka Chili lan maskapé Brazil, Gol Transportes Aéreos lan TAM Linhas Aéreas.

nalika 16 Juli 2009, maskapé penerbangan Panama Copa Airlines ngumumake pesenan pasti kanggo 13 Boeing 737-800 kang bakal dikirimake kanti penanda khas Boeing kang anyar, "Sky Interior".[6]

nalika taun kang pada, pCopa Airlines nambah 2 Boeing 737-800. Rencanane ya iku nampa 9 pesawat manèh nalika taun 2010, ing ngendi 2 diantarane wis dikirimake.

nalika 1 September 2010, Copa Airlines mastikake bakal memulai layanan tumuju St. Maarten nalika 18 Dhésèmber 2010. Penerbangan bakal dilakokake langsung sakaPanama City, Panama, nglayani pulo mau kaping 2 sajrone seminggu. salah sijiné pesawat Boeing 737-800 bakal minangka penerbangan iki.

nalika 10 November 2010, Copa Airlines akhire gabung karo Star Alliance nalika pertengahan 2012 kanggo ketemu karo kanca tuanya, Continental Airlines lan dadi maskapé penerbangan Panama pertama kang gabung karo Star Alliance.

nalika 30 November 2010, Copa Airlines lan Boeing ngumumake tuku 22 pesawat Boeing 737-800, direncanakake bakal dikirim nalika taun 2015 lan 2018, kanti opsi kanggo tuku sepuluh manèh Boeing 737-800, kanti rega sakiwa-tengené $1.7 milyar. Iki arupa pesanan pesawat gedhé dhéwé sajroe sajarah Copa.[6]

Gelar lan penghargaan[besut | besut sumber]

  • November 2002: Penghargaan Regionalisasi Terbaik di Amérika Latin, PODER Magazine, Booz, Allen & Hamilton dan Egon Zehnder International.[7]
  • Dhésèmber 2002: Penghargaan "Wisatawn tanpa Batas", Federasi Kamar Turisme Amérika Tengah.[7]
  • April 2003: Penghargaan "Maskapé Berkembang Tahun Ini”, AirFinance Journal.[7]
  • April 2004: Penghargaan "Maskapé Penerbangan Plaling apik" ing Amérika Tengah, Meksiko, dan Karibia, Skytrax.[7]
  • Juni 2004: 25 Menehi Pekerjaan paling apik ing Amérika Latin, Majalah América Economía.[7]
  • Juni 2005: Penghargaan "Maskapé Penerbangan Terbaik" dan "Layanan Dalam Pesawat Terbaik" di Amérika Tengah, Meksiko, dan Karibia, Skytrax.[8]
  • Juni 2006: Penghargaan "Maskapé Penerbangan Terbaik" dan "Awak Kabin Terbaik" di Amérika Tengah, Meksiko, dan Karibia, Skytrax.[9]
  • Oktober 2006: 10 Pemberi Pekerjaan Terbaik di Amérika Latin, Majalah América Economía.[10]

Destinasi[besut | besut sumber]

Copa Airlines saiki mabur tumuju 45 destinasi ing 24 nagara ing Amérika Utara, Amérika Tengah, Amérika Selatan lan Karibia.

Perjanjen Codeshare[besut | besut sumber]

Copa Airlines duwé perjanjen codeshare karo maskapé kaya ing ngisor iki:
(Pratélan ini tidak meliputi anggota Star Alliance)

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ "Terms and Conditions." Copa Airlines. Retrieved on January 31, 2011.
  2. ^ "2008 Annual Report (Form 20-F)." Copa Airlines. 3/182. Retrieved on January 31, 2011. "Avenida Principal y Avenida de la Rotonda, Costa del Este Complejo Business Park, Torre Norte Parque Lefevre, Panama City Panama (Address of Principal Executive Offices)"
  3. ^ "Copa Holdings, S.A. Files Annual Report Form 20-F". Yahoo Finance. 2007-07-02.  Tèks " (Kaunduh 21/12/12)" dikiwakaké (pitulung)[pranala mati]
  4. ^ Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng US
  5. ^ La Prensa (In Spanish)
  6. ^ a b "Copa Airlines firms orders". July 2009.  Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "Copa_Airlines_firms_orders" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  7. ^ a b c d e "Copa Airlines Awards/Honours". Copa Airlines - Our History. Diarsip saka sing asli ing 2007-06-21. Kaunduh 27/1/13
  8. ^ "World Airlines Awards 2005". Diarsip saka sing asli ing 2007-05-29. Kaunduh 27/1/13
  9. ^ "World Airlines Awards 2006". Diarsip saka sing asli ing 2007-07-04. Dijupuk 2007-07-05. 
  10. ^ "Copa Airlines Again Named to List of 'Best Employers in Latin America'". RedOrbit.  Tèks " Kaunduh 27/1/13" dikiwakaké (pitulung)

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Anggota Star Alliance
Air Canada | Air New Zealand | ANA | Asiana Airlines | Austrian Airlines
bmi | LOT Polish Airlines | Lufthansa | SAS | Singapore Airlines
Spanair | TAP Portugal | Thai Airways | United Airlines | US Airways | Varig

Anggota regional: Adria Airways | Blue1 | Croatia Airlines
Anggota mangsa ngarep: South African Airways | Swiss