Chelsea Olivia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Chelsea Olivia

Chelsea Olivia Wijaya lair ing kutha Bandar Lampung tanggal 29 Juli 1992. Dhèwèké ya iku salah siji aktris Indonésia. Chelsea iku ragil saka telung paseduluran.[1] Kenya ngugemi agama Protèstan.[1] Chelsea tau sekolah ing SD Tarakanita lan SMP St.Louis 1.

Karir[besut | besut sumber]

karir pisanan[besut | besut sumber]

Karir Chelsea Olivia kang sepisanan diwiwiti nalika dhèwèké dadi modhel ing album anak-anak.[2] Sawisé iki Chelsea banjur mlebu ing Indika Intertainment.[2] Dhèwèké éntuk peran ing sinétron kang kang irah-irahane Matahariku.[2] Jeneng Chelse Olivia wiwit dikenal wong akèh nalika dhèwèké dadi bintang ing sinétron Cincin.[2] Saliyané iku akèh tawaran main ing sinétron liyané lan dhèwèké dadi bintang iklan.[2] Jenenge sangsaya misuwur nalika dhèwèké dadi bintang ing sinétron Buku Harian Nayla.[2] Chelsea uga nonton filem Koréa kanggo ngasah bakat aktinge.[1]

Karir Musik lan Film[besut | besut sumber]

Saliyané main sinétron, Chelsea uga nyanyi karo BBB ya iku Bukan Bintang Biyasa, grup musik kang anggotané artis sinétron kang isih nom kaya ta Laudya Chintya Bella, Raffi Ahmad, Dimas Beck, lan Ayushita.[1] Grup musik iki dibimbing déning komponis Melly Goeslaw.[1] Grup BBB uga bakal ngisi Soundtrack filem layar lebar kang irah-irahane Bukan Bintang Biyasa.[1] Sinetron Buku Harian Nayla iki nemu Chelsea karo Glenn Alinskie, uga artis anyar kang tau dadi pacare.[1] Glenn lan Chelsea dikabaraké resmi pacaran sadina sadurungé ambalwarsane Chelsea kang kaping 15 ya iku tanggal 28 Juli 2007.[1] Sadurungé pacaran karo Glenn, Chelsea pacaran karo Ricky Harun.[1]

Prestasi[besut | besut sumber]

Pahargyan kang tau diwènèhake Chelsea Olivia.[1]

Sinematografi[besut | besut sumber]

Chelsea main filem, sinétron, dadi bintang iklan, lan nyanyi.[1]

Film[besut | besut sumber]

  • Bukan Bintang Biyasa (2007)
  • Summer Breeze (2008)
  • Suka Ma Suka (2009)
  • Seoul With In Love (2010)
  • Cinderella Marah (2011)

Sinetron[besut | besut sumber]

  • Setetes Embun
  • Bayangan Adinda (2003)
  • Serberkas Kasih Mama
  • Matahariku
  • Tuhan Ada Dimana-mana
  • Kodrat
  • Cincin (2006)
  • Penyihir Cinta
  • Maha Cinta
  • Cewek Penakluk
  • Loni Cantik Maukah Kamu Jadi Pacarku
  • Pangeran Penggoda (2006)
  • Buku Harian Nayla (2006)
  • Mawar (2007)
  • Menanti Keajaiban Cinta (2008)
  • Chelsea (2008)
  • Melati untuk Marvel (2008)
  • Mawar Melati (2010)
  • Cinta Melody (2010)
  • Antara Cinta dan Dusta (2011)

Diskografi[besut | besut sumber]

Iklan[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k indosinema.com(dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)
  2. a b c d e f celebrity.okezone.com(dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)