Wulan Guritno

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Wulan Guritno
Wulan guritno kembangkan bisnis salon-20110429-011-mai.jpg
LairWulan Lorraine Guritno
(1981-04-14) April 14, 1981 (umur 39)
Inggris London, Inggris
Pakaryanaktris, modhèl, presenter
Taun aktif1998-saiki
BojoAttila Syach (pegat)
Adilla Dimitri
AnakPernikahan karo Attila Syach: Shaloom Syach Razadee
Pernikahan karo Adilla Dimitri: London Abigail Dimitri

Wulan Lorraine Guritno (lair ing London, Inggris, 14 April 1981; umur 39 taun) pemeran wanita Indonésia saka keturunan Jawa (Sala). Wulan miwiti dadi aktris kang pisanan dhèwèké mbintangi sinétron 3 1/2 Wanita.[1] Sawisé iku, dhèwèké wiwit asring katon ing filem-filem lan sinétron liyané.[1] Sawisé mbintangi akèh sinétron, Wulan wiwit njajal dunya layar lebar.[1] Ning pambuka taun 2005, Wulan langsung mborong peran ning telung filem, ya iku Jani Joni, Gie lan Kejar Jakarta.[1] Film-filem iku kalebu filem-filem kang paling laris nalika jaman samana.[1] Awit iku, kaprigelan Wulan ning dunya akting sansaya kondhang lan tenar ing kalangan masarakat lan ora diragukaké manèh.[1]

Sawisé nikah karir Wulan tambah misuwur, babagan iku kabukten saka filem-filem kang dibabarake sawesé Wulan nikah.[1] Dhèwèké nikah karo Adilla, filem-filem iku ya iku Rasa lan Bukan Cinta Biyasa.[1] Loro filem mau dibabarake ing taun 2009.[1] Pungkasan sasi Oktober 2009, Wulan bali manèh mbabarake filem kang paling anyaré kang ngrembug babagan nasionalis, ya iku Rumah Maida.[1]

Januari 2010, tepaté ning tanggal 28 Wulan ngrilis filem kang paling anyar, 18+.[1] Ning filem iki dhèwèké lagi mbobot, peran kang dimainké déning dhèwèké uga ora gampang.[1]

Ora namung ana ning ngarep layar, Wulan wiwit merambah pagawean liyané kang ngurusi pérangan mburiné layar, ya iku dadi sutradara filem.[1] Iki iku debut perdana Wulan dadi sutradara.[1] Film iki kagolong filem indie kang judhulé BIDAN LELAKI.[1] Nanging, dhèwèké durung puas maring apa kang diolihi saiki.[1] Wanita kang tau ngawruh pandidikan ning Taliaconti Academy of Teater Art London iki uga mrambah dunya pulitik lan maju dadi calon lègislatif saka Parté Amanat Nasional.[1] Nanging, amarga masalah ijazah akiré dhèwèké mundur lan ora meluni bursa caleg.[1]

Deretan prestasiné Wulan ditambah manèh karo pangudiné mrambah dunya nulis.[1] 13 November 2009, dhèwèké launching buku perdanané, kang judhulé FEEL.[1] Ning buku kang dikerjakaké bebarengan karo Adilla iku, Wulan uga nambahi lagu karyané Anang Hermansyah kang nggawé inspirasi kanggo nggawe buku mau.[1]

Taun 2011 iki, Wulan duwé proyek gedhé, ya iku anggarap filem kang paling anyaran, DILEMA.[1] Film iki unik amarga, ning njeroné ana limang carita kang digarap déning limang sutradara.[1] Ning filem iki dhèwèké dadi prodhuser, Wulan uga mudhun langsing dadi salah sijiné pemeran.[1] Ora namung sibuk ning dunya akting, Wulan uga duwé pagawean liyané, ya iku ngurusi bisnis salon.[2]

Filmografi[besut | besut sumber]

Sinetron[1][besut | besut sumber]

  • 3 1/2 WANITA
  • APA KATA HATIKU
  • BILA ESOK TIBA (FTV)
  • BOROBUDUR
  • TUTUR TINULAR
  • CINTA KONTRAK
  • DARI TEMEN JADI DEMEN
  • DI ANTARA DUA SISI
  • DILARANG JATUH CINTA
  • DIMANA AKU DISINI (FTV)
  • DUA HATI MENYATU
  • DUNIA TANPA KOMA
  • ELEGI DUA CINTA
  • GARA-GARA KUCING GARONG
  • KEHORMATAN
  • KUSEBUT NAMA-MU
  • LEPAS DARI IMPIAN (FTV)
  • MAHA PENGASIH
  • MAKHLUK TENGAH MALAM (FTV)
  • MAMA
  • MENCINTAIMU
  • MISTERI GUNUNG BERAPI
  • MISTERI SEPASANG HATI (FTV)
  • PANGERAN BETAWI
  • PONDOK INDAH 1
  • SAYANGI AISYAH
  • TERPIKAT
  • CINTA TANPA LOGIKA

Film[1][besut | besut sumber]

  • 2005 JANJI JONI
  • 2005 GIE
  • 2005 KEJAR JAKARTA
  • 2007 NAGA BONAR (JADI) 2
  • 2007 SUSTER N
  • 2008 OTOMATIS ROMANTIS
  • 2008 LOVE
  • 2009 BUKAN CINTA BIASA
  • 2009 RASA
  • 2009 KING
  • 2009 RUMA MAIDA
  • 2010 18+
  • 2010 DEMI DEWI
  • 2010 CEMBURU MENGURAS HATI
  • 2010 HEART 2 HEART

Presenter[1][besut | besut sumber]

  • 2001 Highlight Liga Italia
  • 2001 Lega Calcio
  • 2001 Gebyar BCA
  • 2002 World Cup-Tainment
  • 2004 Euro
  • 2005 Highlight Formula 1
  • 2007 Ligina 2007
  • 2007 Empat Mata Sahur

Single[1][besut | besut sumber]

  • Bintangku Tidur

Iklan[1][besut | besut sumber]

  • Moistra
  • Explorade
  • Iklan layanan masarakat tentang Flu Burung
  • Iklan layanan masarakat tentang Demam Berdarah
  • Toyota Kijang Innova
  • Pilus Garuda

Prestasi[1][besut | besut sumber]

  • 2005 Panasonic Awards
  • 2005 Festival Film Indonésia
  • 2007 MTV Indonésia Movie Awards

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad biografi Wulan Guritno dipununduh tanggal 8 Juli 2011
  2. berita wulan guritno dipununduh tanggal 8 Juli 2011