Siomay

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Siomai)
Jump to navigation Jump to search
Siomay
Siumaai.jpg
Siomai ala Kanton
Jeneng Cina
Cina Padatan 燒賣
Cina Prasaja 烧卖
Cithakan:Infobox Chinese/Vietnamese

Siomai utawa siomay kalebu salah siji jinis dim sum.[1] Ing basa Mandarin, siomai diarani shaomai.[1] Ing basa Kanton siomai diarani siu maai.[1] Ing dhialèk Beijing, siomai diarani shaomai lan ditulis 燒麥.[1] Kulit siomai méh padha kaya kulit pangsit.[1] Siomai asalé saka Mongolia dalam.[1] Ing resep masakan Cina, siomai ya iku daging babi kang diiris lan dibungkus kulit tipis.[1] Kulit tipis iki digawé saka glepung utawa trigu.[1] Siomai uga digawé saka urang, daging pithing utawa daging sapi.[1] Siomai digawé kanthi wujud silinder lan diwénéhi rerenggan kaya ta endhog, pithing, parutan wortel utawa kacang polong.[1] Sawisé iku siomai banjur dikukus.[1] Siomai bisa dipangan nganggo cuka utawa kécap asin.[1]

Ing Indonésia ana warna wujud lan isi siomai.[2] Wiwit saka siomai iwak tenggiri, daging pitik, urang, pithing, utawa campuran daging pitik lan urang.[2] Bahan kang kanggo ngisi dicampur karo trigu utawa tapioka.[2] Siomai uga ora dibungkus kulit kang digawé saka glepung utawa trigu.[2] Endhog pitik lan sayuran kaya ta kenthang, peria, lan kul kanthi isi utawa tanpa isi disuguhaké ing piring bareng karo siomai.[2] Tahu bakso utawa tahu isi uga kalebu jinisé siomai.[2] Siomai utawa siomai Bandung disuguhaké sawisé diwénéhi saos kacang.[2] Saos kacang iki digawé saka kacang brol kang dialuské nganggo banyu.[2] Bumbu saos kacang ya iku lombok, gula pasir,bawang, uyah, lan cuka utawa jeruk limau. Nalika disuguhaké, siomai diwénéhi tambahan kécap legi, sambel botolan, utawa saos tomat.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l dictionary.reference.com(dipunundhuh tanggal 12 Juni 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i Oxford Pocket Dictionary of Current English, Encyclopedia.com encyclopedia.com(dipunundhuh tanggal 12 Juni 2011)