STAR Movies

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

1 Januari 2000-8 Maret 2007

Star Movies
STAR Movies third logo.jpg
Jeneng sadurungé BBC World (1991-1992)
Nggantèkaké BBC World
Slogan Come Home To The Stars
Negara Hong Kong
Wilayah siaran Banggaladésa, China, Hong Kong, Indonésia, India, Nepal, Pakistan, Filipina, Timur Tengah, Malaysia, Mongolia, Singapura, Papua Nugini, Taiwan, Thailand, Sri Lanka, Maladewa, Myanmar dan Vietnam.
Diluncuraké Senèn, 1 Januari 1990
Rampung siaran 31 Dhésèmber 2011 (kecuali Taiwan, Filipina, India, China, Vietnam, Timur Tengah)
Sing duwé STAR TV
Kantor pusat Hong Kong
Saluran afiliasi STAR Gold, STAR Chinese Movies, Phoenix Movies Channel, Movies OK, Fox Action Movies, Fox Family Movies dan Fox Movies Premium
Format gambar 480i (SDTV)
720p (HDTV)
Situs web http://http://www.starmoviesasia.tv
Kasumadyan
Siaran satelit
Dream Satellite TV
(Filipina)
Channel 18
Cignal Digital TV
(Filipina)
Channel 45
G Sat
(Filipina)
Channel 10
Tata Sky
(India)
Channel 341 (SD)
Channel 342 (HD)
Dish TV
(India)
Channel 419
CBTV
(China)
Channel 307
ADD
(Timur Tengah)
Channel 1708
Sun Direct TV
(India)
Channel 97
Big TV
(India)
Channel 3440
Airtel digital TV
(India)
Channel 90
VTC Digital
(Vietnam)
Channel 16
K+
(Vietnam)
Channel ??
Videocon D2H
(India)
Channel 33
Dialog TV
(Sri Lanka)
Channel 19
DishHD
(Taiwan)
Channel 6320 (HD)
Siaran kabel
Cablelink
(Filipina)
Channel 40
SkyCable
(Filipina)
Channel 55
Taiwan CATV
(Taiwan)
Channel 69
Parasat Cable TV
(Filipina)
Channel 52
Vietnam cable television (VCTV)
(Vietnam)
Channel 49
United Communication Service
(Banggaladésa)
Channel 12
Southern Networks
(Pakistan)
Channel 46
HTVC
(Vietnam)
Channel 60
SCTV
(Vietnam)
Channel 54
DHA Teleman
(Pakistan)
Channel 27
Hathway
(India)
Channel 75
Island TV
(Addu City)
Channel 18
Siaran IPTV liwat ADSL
PTCL Smart TV
(Pakistan)
Channel 72
PEO TV
(Sri Lanka)
Channel 33

Star Movies ya iku saluran filem kang dikelola déning STAR TV. Saluran iki siji grup karo Star World, ANTV, Star Sports, ESPN, Channel V, lan National Geographic Channel. Salah sijiné saluran kang nayangaké filem saka Disney, 20th Century Fox, Sony Pictures, Miramax Films, MGM, Universal Pictures, Canal Plus, lan distributor filem liyané. Star Movies saiki wis diowah dadi Fox Movies Premium lan Fox Movies Premium HD sejak 1 Januari 2012, kajaba India, Cina, Vietnam, Timur Tengah, Taiwan, dan Filipina.[1]

Saluran affliasi tambahan[besut | besut sumber]

Sajarah[besut | besut sumber]

Ngadeg nalika taun 1990, saluran iki wiwit resmi gantèni BBC World kang metu saka STAR TV amarga bédané penemu karo kuminis nalika taun 1994. nalika tanggal 1 Agustus 1993, dhèwèké ngluncuraké saluran kapisah kanggo penonton ing area Lempongan Pèrsi lan India, dipéloni déning Star Movies International kang diluncuraké nalika tanggal 31 Maret 1996 penonton ing Asia Tenggara lan penonton ing nagara-nagara Asia timur. Star Movies saiki duwé lima saluran, STAR Movies International (Asia Tenggara dan Cina), STAR Movies Taiwan, STAR Movies India, STAR Movies Timur Tengah lan STAR Movies Filipina. Peluncuran resmi STAR Movies Filipina ya iku nalika 1 Januari 2010, penonton pemula awalé nonton STAR Movies International. STAR Movies HD Asia diluncuraké nalika tanggal 1 Mèi 2010, lan STAR Movies On Demand nalika tanggal 16 September 2010. nalika 1 Januari 2012, STAR Movies wis berubah dadi Fox Movies Premium ing sekabéhané nagara Asia, kajaba Cina, Taiwan, Filipina, India, Vietnam, lan Timur Tengah.

Trivia[besut | besut sumber]

  • Star Movies ya iku kang pertama pernah mbayar saluran ing India.
  • Saluran iki kanti basa Inggris, nayangaké filem - filem James Bond.
  • Star Movies ngluncuraké logo anyar dhèwèké sarta tamplan paling anyar.
  • Mulai 1 Juli 2007, Star Movies ngenalaké logo anyar dhèwèké kalebu stasiun ID pertama ing Timur Tengah lan situs Star Movies ing Taiwan. Logo anyar Star Movies resmi dienggo wiwit taun anyar 2008[2]
  • Logo Star Movies resmi diluncuraké kanggo keseluruhan saluran kanti tampilan nalika wektu penayangan iklan ananging tetep mempertahankan logo kuna déweké ing penayangan filem.
  • Mulai 1 Januari 2012, Star Movies bakal berubah dadi Fox Movies Premium ing sekabéhané nagara Asia, kajaba Cina, Vietnam, lan Timur Tengah.

Saluran beroperasi[besut | besut sumber]

Star Movies International[besut | besut sumber]

STAR Movies International disiaraké ing Asia Tenggara lan Républik Rakyat Cina. Iki ya iku versi sponsor terbatas saka saluran filem mau lan, ora kaya versi liya STAR Movies, versi iki uga ngetèkaké wektu seorané mromosikaké filem dhéwé kang bakal teka, channel ora filem udara diklasifikasikaké minangka ora jumbuh karo wong kang umuré sak ngisoré 18 taun.

STAR Movies International versi pertama saluran kAsebutlan banjur balik diluncuraké ing pira-pira versi kang dijubuhaké karo pasar Timur Asia Selatan. Kaya biaya langganan kang cukup dhuwur ing Sri Lanka, Star TV ngrasa layak kanggo gantnèi iklan resmi didukung pakan India kanti versi ora komersial Asia Tenggara. STAR Movies International bisa duwèni pira-pira acara kang diprodhuksi kanthi lokal, kaya Access VIP.

Star Movies India[besut | besut sumber]

STAR Movies India dikirim ing India, Bhutan lan Bangladesh. Saluran iki duwé tingkat luwih dhuwur ing India saka HBO Asia Selatan, siji-sijiné area ing ngendi STAR Movies ngénakaké mimpin ing tingkat tampilan. Saluran iki kasadya ing sekabèhané platform DTH ing India lan minangka péranganing jaringan Star Movies India. Beda karo STAR Movies International jumlah perdana filem anyar relatif endèk.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ "SMV changed to FMP". NST. 3 January.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)(kaunduh 5/2/13)
  2. ^ STAR MOVIES Rings in the New Year with an All-New Logo

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:STAR TV