Prefektur Gunma

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Prefektu Gunma, Jepang
Prefektu Gunma, Jepang

Cithakan:Infobox Prefektur Gunma

Prefektur Gunma (群馬県 Gunma-ken?) inggih menika prefektur Jepang ingkang mapan wonten ing wilayah Kanto, Pulo Honshu, Jepang[1] [2]. Ibu kota prefektur menika Maebashi.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Kala rumiyin, Gunma menika kagabung kalihan Tochigi lan dipunsebat Propinsi Kenu. Propinsi menika lajeng dipunperang malih dados Kami-kenu (Kenu Atas) lan Shimo-kenu (Kenu Bawah). Kathahipun ing sejarah Jepang, Gunma langkung kawéntar minangka Propinsi Kozuke.

Geografi[sunting | sunting sumber]

Gunma kalebet prefektur paling baratlaut ing Kanto. Ing Gunma kathah pagunungan ing sisih ler kanthi populasi langkung konsentrasi dhateng bagéyan kidul ingkang madep Prefektur Saitama. Prefektur menika gadhah iklim ingkang adhem langkung sami kados Wilayah Hokuriku tinimbang dhataran andhap Kanto. Wujuding wilayah Gunma menika kados manuk bangau ingkang nembé mabur (Jomo Karuta).

Kutha-kutha[sunting | sunting sumber]

Kutha alit lan désa[sunting | sunting sumber]

Wonten sapérangan kutha alit lan désa ing Gunma miturut distrik.

Panggabungan[sunting | sunting sumber]

Pawiyaran Numata[sunting | sunting sumber]

Nalika tanggal 13 Februari 2005, désa-désa ingkang rumiyinipun mawi nama Shirasawa lan Tone saking Distrik Tone kagabung dados pawiyaran kutha Numata.

Pawiyaran Isesaki[sunting | sunting sumber]

Tanggal 1 Januari 2005, kutha-kutha alit ingkang rumiyinipun mawi nama Akabori lan Sakai ugi désa ingkang kala rumiyin gadhah nama Azuma saking Distrik Sawa kagabung dados pawiyaran kutha Isesaki.

Pawiyaran Maebashi[sunting | sunting sumber]

Ing tanggal 5 Desember 2004, kutha alit ingkang rumiyin anama Ogo ugi désa-désa anama Kasukawa lan Miyagi saking Distrik Seta kagabung dados pawiyaran kutha Maebashi.

Ekonomi[sunting | sunting sumber]

Industri modern Gunma kadosta piranti transportasi lan elektronik kanthi pusatipun wonten ing Maebashi lan wonten ing wilayah wétan ingkang langkung caket kalihan Tokyo. Ing Gunma menika kathah industri tradisional kados sutra lan tetanèn.

Demografi[sunting | sunting sumber]

Kabudayaan[sunting | sunting sumber]

Pariwisata[sunting | sunting sumber]

Kathah papan wonten ing Gunma ingkang kawéntar minangka Onsen padusan toya panas. Pariwisata sanèsipun menika aréna ski ing aréa pagunungan[3] [4].

Simbol Prefektur[sunting | sunting sumber]

Simbol Prefektur menika kanji saking tembung 'Gunma' dipunubengi déning tigang gunung minangka simbol tigang gunung utami ing Prefektur Gunma : Gunung Haruna, Gunung Akagi, lan Gunung Myogi.

Sanèsipun[sunting | sunting sumber]

Serial manga/anime balapan Initial D ngginakaken papan ing Prefektur Gunma.

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id) Mengenal Prefektur di Jepang, (dipunakses tanggal 22 Februari 2013)
  2. ^ (id) Geografi Jepang, (dipunakses tanggal 22 Februari 2013)
  3. ^ (id) Daerah Kanto, (dipunakses tanggal 22 Februari 2013)
  4. ^ (id) Jepang, (dipunakses tanggal 22 Februari 2013)

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Gunma

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Prefektur_Gunma&oldid=836919"