Paus Yohanes

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Paus Yohanes punika nami Paus ingkang paling umum ing Gréja Katulik Roma lan Gréja Koptik Aleksandria ingkang dipun-ginakaken déning 21 Paus Roma lan 19 Paus Aleksandria.

Gréja Katulik Roma[besut | besut sumber]

Panomeran ingkang dipun-ginakaken kanggé sapérangan Paus sampun dados boten aturan amargi wontenipun Anti-Paus lan prabédan-prabédan salebetipun pandhaptaran kuna. Nami Latin saking nami puniki inggih punika Iohannes.

  1. Paus Yohanes I (523-526)
  2. Paus Yohanes II (533-535)
  3. Paus Yohanes III (561-574)
  4. Paus Yohanes IV (640-642)
  5. Paus Yohanes V (685-686)
  6. Paus Yohanes VI (701-705)
  7. Paus Yohanes VII (705-709)
  8. Paus Yohanes VIII (872-882)
  9. Paus Yohanes IX (898-900)
  10. Paus Yohanes X (914-928)
  11. Paus Yohanes XI (931-935)
  12. Paus Yohanes XII (955-963)
  13. Paus Yohanes XIII (965-972)
  14. Paus Yohanes XIV (983-984)
  15. Paus Yohanes XV (985-996)
  16. Anti-Paus Yohanes XVI (997-998) (sapuniki kanthi resmi boten malih dipunakeni minangka Paus ingkang sah)
  17. Paus Yohanes XVII (1003)
  18. Paus Yohanes XVIII (1003-1009)
  19. Paus Yohanes XIX (1024-1032)
  20. Paus Yohanes XX (boten wonten Paus kanthi nomer puniki)
  21. Paus Yohanes XXI (1276-1277)
  22. Paus Yohanes XXII (1316-1334)
  23. Paus Yohanes XXIII (1958-1963)

Panomeran Paus Yohanes nyisakaken sakedhik masalah. Sapérangan urutan ingkang ical (Paus Yohanes XVI lan XX) amargi wontenipun kasalahkaprahan salebetipun panyeratan sajarah ingkang dipunleresaken. Langkung lebet, pirsani Paus Yohanes XX

Nami Paus Taun kalungguhan Cathetan #
Paus Yohanes XIV 983–984 Pietro Canepanova 14
Yohanes Sajarawan salah maos Liber Pontificalis lan ngasumsikaken wonten satunggiling Paus Yohanes ingkang sanès ing antawisipun Paus Yohanes XIV lan Paus Yohanes XV
Paus Yohanes XV 985–996 Yohanes Sok-sok dipunsebat XVI amargi kalepatan ing inggil. 15
Anti-Paus Yohanes XVI 997–998 Yohannes Philagathos utawi Piligato utawi Filagatto Satunggiling Anti-Paus mila kedahipun angka XVI dipun-ginakaken malih. Perkawis puniki dipunlampahaken déning Sicco (ing ngandhap), nanging maabad-abad salajengipun panomoran puniki dipunleresaken kanthi lepat déning sajarawan lan boten naté dipunleresaken malih.
Paus Yohanes XVII 1003 Sicco Migunakaken angka XVI, nanging sajarawan nggantos dados XVII kanggé nglebetaken Anti-Paus Yohanes XVI.
Sok-sok dipunsebat XVII (XVIII) amargi sosok Paus Yohanes legenda ing antawisipun XIV lan XV
16
Paus Yohanes XVIII 1004–1009 Fasanius Migunakaken angka XVII, nanging sajarawan nggantos dados XVII kanggé nglebetaken Anti-Paus Yohanes XVI.
Sok-sok dipunsebat XVIII (XIX) amargi sosok Paus Yohanes legenda ing antawisipun XIV lan XV
17
Paus Yohanes XIX 1024–1032 Romanus Migunakaken angka XVIII, nanging sajarawan nggantos dados XVII kanggé nglebetaken Anti-Paus Yohanes XVI.
Sok-sok dipunsebat XVIII (XIX) amargi sosok Paus Yohanes legenda ing antawisipun XIV lan XV
18
Paus Yohanes XX Boten naté wonten Paus Yohanes XX amargi Pedro Julião nalika pamilihan mutusaken kanggé nglumpati nomer XX lan supados dipunétang minangka Yohanes XXI. Panjenenganipun kepéngin ngleresaken panomeran ingkang ing wekdal puniku dipunanggep minangka kalepatan pangétangan antawisipun Yohanes XV – Yohanes XIX.
Paus Yohanes XXI 1276–1277 Pedro Julião 19
Paus Yohanes XXII 1316–1334 Jacques Duèze 20
Anti-Paus Yohanes XXIII 1410–1415 Baldassare Cossa
Paus Yohanes XXIII 1958–1963 Angelo Giuseppe Roncalli Roncalli milih XXIII lan sanès XXIV amargi nganggep Cossa (XXIII) satunggiling Anti-Paus. 21

Réferènsi[besut | besut sumber]

Gréja Koptik[besut | besut sumber]

  1. Paus Yohanes I (II) saking Aleksandria (496–505)
  2. Paus Yohanes II (III) saking Aleksandria (505–516)
  3. Paus Yohanes III saking Aleksandria (677–688)
  4. Paus Yohanes IV saking Aleksandria (776–799)
  5. Paus Yohanes V saking Aleksandria (1147–1166)
  6. Paus Yohanes VI saking Aleksandria (1189–1216)
  7. Paus Yohanes VII saking Aleksandria (1261–1268, 1271–1293)
  8. Paus Yohanes VIII saking Aleksandria (1300–1320)
  9. Paus Yohanes IX saking Aleksandria (1320–1327)
  10. Paus Yohanes X saking Aleksandria (1363–1369)
  11. Paus Yohanes XI saking Aleksandria (1427–1452)
  12. Paus Yohanes XII saking Aleksandria (1480–1483)
  13. Paus Yohanes XIII saking Aleksandria (1483–1524)
  14. Paus Yohanes XIV saking Aleksandria (1573–1589)
  15. Paus Yohanes XV saking Aleksandria (1621–1631)
  16. Paus Yohanes XVI saking Aleksandria (1676–1718)
  17. Paus Yohanes XVII saking Aleksandria (1727–1745)
  18. Paus Yohanes XVIII saking Aleksandria (1769–1796)
  19. Paus Yohanes XIX saking Aleksandria (1928–1942)

Ugi pirsani[besut | besut sumber]


Disambig variants icon.svg
Puniki kaca disambiguasi nami tiyang (ingkang sok dipunginaaken kanggé nami papan panggénan) — satunggiling bantuan navigasi kanggé ngarahaken Penjenengan tumuju dhumateng artikel ingkang leres, ing antawisipun sapérangan tiyang ingkang kagungan nami ingkang sami. Menawi Panjenengan dumugi kaca puniki langkung pranala saking artikel sanès, wonten saénipun Panjengengan wangsul dhumateng artikel kasebat lan ngleresaken pranalanipun supados langsung tumuju dhumateng artikel tiyang ingkang leres.