Olahan kepènak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Mie ramen instan

Panganan penak, utawa panganan olahan tersier, yaiku panganan sing disiapake kanthi komersial (asring liwat proses ) kanggo ngoptimalake gampang konsumsi . Panganan kaya ngono biasane siyap dipangan tanpa disiapake maneh. Iku uga gampang hotspot, duwe dawa gesang beting, utawa kurban kombinasi sipat trep kuwi. Sanajan panganan restoran memenuhi definisi iki, istilah kasebut arang ditrapake. Panganan sing nyenengake kalebu produk garing sing siap dipangan, panganan beku kayata mangan ing TV, panganan sing stabil, campuran sing disiapake kayata campuran kue, lan panganan cemilan .

Roti, keju, panganan asin lan panganan liyane sing wis disiapake wis didol nganti ewonan taun. Jinis panganan liyane dikembangake kanthi peningkatan teknologi pangan . Jinis panganan penak bisa beda-beda miturut negara lan wilayah geografis. Sawetara panganan sing nyenengake ditampa kritik amarga kuwatir babagan konten nutrisi lan cara bungkus bisa nambah sampah padhet ing TPA. Maneka cara digunakake kanggo nyuda aspek sing ora sehat panganan sing diprodhuksi kanthi komersial lan nglawan obesitas bocah .


Panganan gampang disiapake kanthi komersial supaya gampang dikonsumsi. [1] Produk sing ditetepake minangka panganan penak asring didol minangka pasugatan sing panas, siap dipangan; minangka suhu kamar, produk stabil rak; utawa minangka produk panganan kulkas utawa beku sing mbutuhake persiyapan minimal (biasane mung dadi panas). [2] Panganan penak uga digambarake minangka panganan sing digawe kanggo "nggawe luwih apik kanggo konsumen." [3] Panganan lan restoran sing trep padha karo ngirit wektu. [4] Dheweke beda-beda amarga panganan restoran wis siyap dipangan, lan panganan sing kepenak biasane mbutuhake persiapan sing luwih murah. Loro-lorone biasane regane luwih akeh dhuwit lan kurang wektu dibandhingake karo masak ing omah wiwit awal.

Jinis[besut | besut sumber]

Panganan sing nyenengake bisa kalebu produk kayata permen ; omben kayata alus ombenan, jus lan susu ; kacang-kacangan, woh-wohan lan sayuran ing negara-negara seger utawa wadi; daging olahan lan keju ; lan produk kalengan kayata sup lan piring pasta. Panganan tambahan sing nyenengake kalebu pizza beku, chip [3] kayata keripik kentang (sing dikenal ing Inggris minangka crisps), pretzel, lan cookie . [5]

Campuran kue

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Jean Anderson; Barbara Deskins (October 1995). The Nutrition Bible (1st ed.). William Morrow & Co. ISBN 978-0-688-11619-4.
  2. "Convenience Foods". Swiss Association for Nutrition. Health and Age Center. 8 May 2003. Diarsip saka sing asli ing 22 April 2009. Dibukak ing 18 May 2009.
  3. a b Chow, Ching Kuang (19 November 2007). Fatty Acids in Foods and their Health Implications, Third Edition. p. 376. ISBN 9781420006902. Dibukak ing 10 July 2013. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "Chow" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  4. Ensminger 1994, p. 463.
  5. Rees, Jonathan (30 July 2005). Eating Properly - Jonathan Rees. ISBN 9781583405918. Dibukak ing 10 July 2013.