Pangan olahan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Produksi keju industri

Pangolahan panganan minangka transformasi produk pertanian dadi panganan, utawa salah sawijining wujud panganan dadi wujud liyane. Pangolahan panganan kalebu macem-macem panganan sing diolah, wiwit nggiling gandum nganti digawe tepung mentah nganti masak ing omah nganti cara industri rumit sing digunakake kanggo nggawe panganan sing gampang . Sawetara cara ngolah panganan duwe peran penting kanggo nyuda sampah pangan lan ningkatake pelestarian panganan, saengga bisa nyuda pengaruh lingkungan kanggo pertanian lan ningkatake keamanan pangan .

Pangolahan panganan utama perlu kanggo nggawe panganan sing bisa dimakan, lan proses panganan sekunder nggawe bahan kasebut dadi panganan sing akrab, kayata roti. Pangolahan panganan tersier dikritik amarga nyengkuyung kekurangan gizi lan obesitas, ngemot akeh gula lan uyah, serat sing sithik banget, lan uga ora sehat ing babagan kebutuhan panganan manungsa lan kewan tani .

A man using a bread peel to slide a round disk of raw flatbread dough into a brick oven
Roti panggang minangka conto pangolahan panganan sekunder.
Makanan laut sing diolah - iwak, cumi-cumi, bal udang lan tongkat simulasi ( surimi )