Réstoran

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Liwat Sophia ing Washington, DC, Amerika Serikat

Restoran ( Prancis: [ʁɛstoʁɑ̃]  (Speaker Icon.svg listen)</img> ), utawa restoran, yaiku bisnis sing nyiyapake lan nyedhiyakake panganan lan omben-omben kanggo para pelanggan . [1] Jajanan sing umume dadi lan dipangan ing latar, nanging akeh restoran uga kurban njupuk-metu lan layanan delivery pangan . Restoran beda-beda ing tampilan lan penawaran, kalebu macem-macem jinis masakan lan model layanan mulai saka restoran lan kafetaria sing murah, restoran kulawarga sing regane murah, lan perusahaan mewah sing regane larang.

Ing negara-negara Kulon, umume restoran sing umure pertengahan nganti luwih ngombe omben - omben kayata bir lan anggur . Sawetara restoran nglayani kabeh panganan utama, kayata sarapan, nedha awan, lan nedha bengi (kayata, rantai panganan cepat saji, restoran, restoran hotel, lan restoran bandara). Restoran liyane mung bisa nganakake sajian siji (umpamane, omah pancake mung bisa nyedhiyakake sarapan) utawa bisa uga nyedhiyakake rong panganan (kayata, nedha awan lan nedha bengi).

Meja koki ing restoran Marcus, London Tengah
Restoran Ajisen Ramen ing Nanjing .
Tom's Restaurant ing Manhattan misuwur kanthi internasional dening Seinfeld
  1. "Definition of RESTAURANT". Merriam-Webster.