Mangan wengi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Nedha bengi biasané nuduhaké panganan ing budaya Kulon kang paling gedhe lan resmi ing wayah awan, kang dipangan sawétara wong Kulon ing wayah sore . Miturut sejarah panganan kang paling gedhe biasané dipangan udakara awan, lan diarani nedha bengi. [1] Ing budaya Kulon, utamané ing antarané para elit, umume mbaka sethithik migrasi mengko liwat abad kaping 16 nganti 19. [2] Nanging, tembung "nedha bengi" bisa duwe arti beda-beda gumantung saka budaya, lan bisa uga tegese panganan kanthi ukuran apa wae kang dipangan kapan wae. [3] Utamané, biasané digunakaké kanggo mangan nalika awan utawa sore nalika acara khusus, kayata nedha bengi Natal . Ing iklim kang panas, masarakat mesthi mangan panganan utama ing wayah sore, sawise suhu mudhun.

A nedha bengi mignon filet karo kentang tumbuk, kacang polong lan jamur.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "dinner", Oxford English Dictionary (3 ed.), Oxford University Press, September 2005 Invalid |mode=CS1 (pitulung) (Kudu langganan utawa dadi anggota pabukon umum Karajan Manunggal)
  2. McMillan S (2001). "What Time is Dinner?". History Magazine. Dibukak ing 31 December 2017.
  3. Olver, Lynne. "Meal times". The Food Timeline. Dibukak ing 2 April 2014.