Nagrak, Gunung Putri, Bogor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
{{{jeneng}}}
Désa
Nagara Indonésia
ProvinsiJawa Barat
Kacamatan[[Gunung Putri, {{{jeneng dati2}}}|Gunung Putri]]

[[Kategori:Gunung Putri, {{{jeneng dati2}}}]]

[[Kategori:Désa ing Kabupatèn {{{jeneng dati2}}}]] Nagrak ya iku désa ing kacamatan Gunung Putri (eks-Kesultanan Gunung Putri), Bogor, Jawa Barat, Indonesia.

Désa Nagrak minangka gabungan saka Désa Nurul Fikri lan Désa Sukapayak. Dasar hukum pangadegan Désa Nagrak ya iku: PPRI nomer 45/1974 tanggal 28 Dhésèmber 1974.

Désa iki dikenal minangka papan panggonane Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono, ya iku ing Kompleks Perumahan Puri Cikeas.[1]

Désa iki dikenal minangka Kantor Badan Pengawas Obat lan Makanan wewengkon Désa Nagrak. Kantor iki dibangun taun 2000 ing Jalan Désa Wanaherang no. 3 kang ambané 4,8 ha (48.000 m2) lan diresmikake tanggal 25 Maret 2001 jam 10:00 WIB déning Présidhèn RI, Megawati Soekarnoputri.

Ing désa iki saikine wis dibangun Jalan Tol Lingkar Luar Jakarta 2 taun 2012 kanthi lumantar 4 kampung, ya iku: Kampung Bakang Sari, Kampung Pilang Sari, Kampung Serba Jadi lan Kampung Nagrak.[2] Saikine uga wis dibangun Jalan tol rute Jatiasih, Bekasi-Kota Sukabumi taun 2007 kanthi lumantar 2 kampung, ya iku: Kampung Nagrak lan Kampung Serba Jadi.[3]

Tokoh kang sesingidan ing alas[besut | besut sumber]

Gambar:SoerjadiGubernur.jpg
Ing kana uga ana papan sesingidane Surjadi Soedirja ing alas tanggal 23 Juli 2003 udakara jam 23.00 WIB, ya iku cedhaké kali ing Désa Nagrak kang winatesan karo Kacamatan Cileungsi, Bogor. Surjadi Soedirja sawisé sesingidan dipethuk lan digoleki warga udakara Désa Nagrak lan Kacamatan Cileungsi, Bogor, ing tanggal 27 Juli 2003 udakara jam 19.00 WIB.[4]

Tokoh kang sesingidan ing alas ing Désa Nagrak, ing antarané:

Gambar:Wiyogo Atmodarminto.jpg
Ing kéné uga ana papan panggonan sesingidane Wiyogo Atmodarminto, ya iku ing alas Désa Nagrak cedhaké kali Cileungsi winatesan karo Kacamatan Cileungsi ing tanggal 15 Mèi 1987 udakara jam 22.00 WIB. Bang Wi iki sesingidan nalika lunga pipis nalika arep ing omahé simbah putri ing wewengkon Jalan désa Cipeuyeum no. 18, Désa Cipeuyeum, Kacamatan Cikalong Kulon, Kabupatèn Cianjur saka omahé ing Jalan PKP no. 3, Cibubur, Ciracas, Jakarta Timur suwéné 7 dina karo 1 ibu, 2 adhi, 2 kakang, 1 simbah kakung, 1 simbah putri, 3 misanan lan 6 anak ing sakulawarga kanthi gunakake mobil minibus Toyota Kijang B-7380-AT. Bang Wi kang sesingidan ing alas wis dijupuk warga Désa Nagrak, Kacamatan Gunung Putri lan Kacamatan Cileungsi ing tanggal 18 Mèi 1987 udakara jam 19.00 WIB.
Ali Sadikin tau sesingidan ing wates antarané Désa Nagrak lan Désa Wanaherang, Gunung Putri, Bogor ing tanggal 5 Mèi 1996.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. "SBY Sekeluarga Gunakan Hak Pilihnya". Sekretariat Nagara Republik Indonesia. 2007-03-12. Retrieved 2011-07-08.
  2. Saikine wis dibangun sawijining Jalan Tol Lingkar Luar Jakarta 2. Jalan tol iki lumantar 4 kampung ing désa iki.
  3. Saikine uga wis dibangun Jalan tol rute Jatiasih-Kota Sukabumi, kanthi lumantar 2 kampung ing désa iki.
  4. "Bekas Gubernur DKI Jakarta yang ditemukan bersembunyi di Hutan diambil warga", Liputan6.com, 2003-07-27, diupdate 2003-07-28
  5. "Darius Sinathrya bersembunyi di hutan Nagrak", DetikCom, 2011-03-04, diupdate 2011-03-05
  6. "Darius Sinathrya ditemukan sembunyi di hutan Wanaherang", Okezone.com, 2011-03-04, diupdate 2011-03-05
  7. a b Situs Web Pamaréntah Kabupatèn Bogor
  8. "Darius Sinathrya setelah bersembunyi dan diangkat warga sekitar", VIVA.co.id, 2011-03-06, diupdate 2011-03-07
  9. "Warga sekitar sudah mencari Darius Sinathrya yang telah bersembunyi", VIVA.co.id, 2014-03-06, diupdate 2014-03-07
  10. "Komeng diangkat warga sekitar setelah bersembunyi", VIVA.co.id, 2009-07-14, diupdate 2009-07-17