Toyota Kijang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kijang Innova

Toyota Kijang ya iku modhèl montor niaga lan kulawarga gaweyan Toyota kang kalebu mobil kang paling populer kanggo kelas MiniBus ing Indonésia.[1] Toyota Kijang ana ing Indonésia wiwit taun 1977 lan saiki kalebu salah sijiné modhél saka Toyota lan paling laris ing nagara Indonésia iki.[1] Saiki mobil iki bisa tinemu kanthi gampang ing kabéh tlatah ing Indonésia.[1]

Kesuksèsan Toyota Kijang nduwéni prabawa ya iku akéhé montor-montor kang jinis lan bentuké niru konsèp saka Toyota Kijang.[1] Contoné akèh mobil kang jenengé dijupuk saka jeneng kéwan, kaya ta Isuzu Panther lan Mitsubishi Kuda.[1] Saliyané ing Indonesia, sadurunge ana génerasi "Innova", Toyota Kijang uga didol ing nagara Malaysia kanthi jeneng "Unser".[1]

Sajarah[besut | besut sumber]

Generasi I (1977-1980)[besut | besut sumber]

Sajarah Prodhuksi[besut | besut sumber]

Toyota Kijang génerasi kang sepisanan dipublikasikaké nalika taun 1977.[2] Nalika iku para perancang mobil iki tau ora yakin yèn mobil iki bisa ditampa ing pasaran.[2] Iki amarga Mitsubishi Colt kalebu jinis kendaraan kang wis ndominasi pasar mobil mini bus nalika iku.[2] Generasi kang sepisanan Toyota Kijang nerapaké konsep pickup kanthi wujud kothak.[2] Modhél iki kerep diarani "Kijang Buaya" awit tutup kap mesiné kang bisa bibukak nganti tekan pinggir. Kijang génerasi kang sepisanan iki digawé nganti taun 1980.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f toyota.co.id(dipunundhuh tanggal 5 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e toyota.astra.co.id(dipunundhuh tanggal 5 Agustus 2011)