Toyota Kijang

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Kijang Innova

Toyota Kijang ya iku modhèl montor niaga lan kluwarga gaweyan Toyota kang kalebu mobil kang paling populer kanggo kelas MiniBus ing Indonésia.[1] Toyota Kijang ana ing Indonésia wiwit taun 1977 lan saiki kalebu salah sijiné modhél saka Toyota lan paling laris ing negara Indonésia iki.[1] Saiki mobil iki bisa ditemokake kanthi gampang ing kabéh dhaérah ing Indonésia.[1]

Kesuksèsan Toyota Kijang nduwéni pengaruh ya iku akéhé montor-montor kang jinis lan bentuké niru konsèp saka Toyota Kijang.[1] Contoné akéh mobil kang jenengé dijupuk saka jeneng kéwan, kayata Isuzu Panther lan Mitsubishi Kuda.[1] Saliyané ing Indonesia, sadurunge ana generasi "Innova", Toyota Kijang uga didol ing negara Malaysia kanthi jeneng "Unser".[1]

Sejarah[besut | besut sumber]

Generasi I (1977-1980)[besut | besut sumber]

Sejarah Prodhuksi[besut | besut sumber]

Toyota Kijang generasi kang sepisanan dipublikasikaké nalika taun 1977.[2] Nalika iku para perancang mobil iki tau ora yakin yèn mobil iki bisa ditampa ing pasaran.[2] Iki amarga Mitsubishi Colt kalebu jinis kendaraan kang wis ndominasi pasar mobil mini bus nalika iku.[2] Generasi kang sepisanan Toyota Kijang nerapaké konsep pickup kanthi bentuk kothak.[2] Modhél iki kerep diarani "Kijang Buaya" awit tutup kap mesiné kang bisa bibukak nganti tekan pinggir. Kijang generasi kang sepisanan iki digawé nganti taun 1980.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f (en)toyota.co.id(dipunundhuh tanggal 5 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e (id)toyota.astra.co.id(dipunundhuh tanggal 5 Agustus 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Toyota_Kijang&oldid=977273"