Toyota Kijang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kijang Innova

Toyota Kijang ya iku modhèl montor niaga lan kulawarga gaweyan Toyota kang kalebu mobil kang paling populer kanggo kelas Minibus ing Indonésia.[1] Toyota Kijang ana ing Indonésia wiwit taun 1977 lan saiki kalebu salah sijiné modhél saka Toyota lan paling laris ing nagara Indonésia iki.[1] Saiki mobil iki bisa tinemu kanthi gampang ing kabéh tlatah ing Indonésia.[1]

Kesuksèsan Toyota Kijang nduwéni prabawa ya iku akéhé montor-montor kang jinis lan dhapuré niru konsèp saka Toyota Kijang.[1] Contoné akèh mobil kang jenengé dijupuk saka jeneng kéwan, kaya ta Isuzu Panther lan Mitsubishi Kuda.[1] Saliyané ing Indonesia, sadurungé ana génerasi Innova, Toyota Kijang uga didol ing nagara Malaysia kanthi jeneng Unser.[1]

Generasi 1[besut | besut sumber]

Generasi iki metu saka taun 1976 nganti taun 1980. Awale perancang mobil iki tau ora yakin yen model iki bisa ditampa ing pasaran. Iki amarga Mitsubishi Colt sing metu wektu iku. Generasi iki nerapake konsep pikap. Generasi model iki diarani Kijang Buaya amarga kap mesine bisa dibuka nganti pinggir.

Generasi 2[besut | besut sumber]

Generasi 3[besut | besut sumber]

Generasi iki metu saka taun 1986 nganti taun 1996. Model generasi iki nduweni 2 mesin,yaiku mesin 1.5 lan mesin 1.8 liter.

Generasi 4[besut | besut sumber]

Generasi iki asring diarani Kijang Kapsul. Model generasi iki nerapke mesin 1.8 liter lan 2.4 liter. Model iki metu saka taun 1996 nganti taun 2004.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f toyota.co.id(dipunundhuh tanggal 5 Agustus 2011)