Komeng

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Komeng
Komeng 009.jpg
Komeng nalika ing kantor Trans Corp.
LairAlfiansyah
Jeneng liyaKomeng
Pakaryanaktor, pelawak, pembawa acara
Taun aktif1995 — saiki
PasanganIndra Dewi (1999saiki)

Alfiansyah langkung misuwur kanthi asma Komeng; lair ing Jakarta, Indonesia, 25 Agustus 1970; umur 49 taun.[1] Komeng punika salah satunggaling pelawak Indonesia.[1] Komeng misuwur nalika dados presenter acara Spontan ingkang naté dipunbabaraken déning SCTV wiwit taun 1995.[2] Pelawak ingkang dipunidolakaken Komeng inggih punika Benyamin Sueb.[2] Komeng gadhah jargon komedi inggih punika Uhuiiii.....[1]

Sadèrèngipun dados pelawak, Komeng punika dados penyiar Radio SK Jakarta nalika taun 1993 dumugi 1996 saha Bens Radio Jakarta nalika taun 1996.[1] Ngantos sapunika, Komeng ugi asring tampil wonten tivi dados presenter.[1] Komeng krama kaliyan tiyang èstri ingkang anami Aprilliana Indra Dewi.[1] Komeng sampun naté dados bintang wonten ing sinétron-sinétron komedi.[1] Sinetron komedi ingkang naté dipunbintangi Komeng inggih punika Kompor Diamor (TPI, 1991), Akal-Akalan (Indosiar, 1996), Otak-Otak Kuda (TPI 1996), Malioboro (TPI, 1996), Liliput (2001), Puteri Duyung (SCTV, 2001).[1]

Nalika pertengahan taun 2009, Komeng akting wonten ing salah satunggaling komédi situasi.[1] Acara komedi punika gadhah irah-irahan Kungfu Komeng.[1] Wonten ing acara punika, Komeng akting kaliyan Tessa Kaunang.[1] Komeng ugi dados bintang iklan prodhuk motor Yamaha.[1]

Komeng naté sekolah wonten ing SD dumugi SMA wonten ing kutha Jakarta. Komeng ugi naté kuliyah wonten ing Akademi Bank Indonesia nanging boten rampung.

Karir[besut | besut sumber]

Radio[besut | besut sumber]

  • Penyiar Radio SK Jakarta, 1993-1996
  • Penyiar Bens Radio Jakarta, 1996

Acara Televisi[besut | besut sumber]

Film[besut | besut sumber]

  • Anda Puas, Saya Loyo (2008)
  • Mau Dong Ah (2009)

Sinetron[besut | besut sumber]

  • Akal-akalan ing Indosiar, 1996
  • Otak-polo Kuda ing TPI, 1996
  • Malioboro ing TPI, 1996
  • Liliput, 2001
  • Puteri Duyung ing SCTV, 2001
  • James Bono ing TPI, 2001

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 11 September 2011)
  2. a b infoselebindo.com(dipunundhuh 11 September 2011)