Darius Sinathrya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Darius Sinathrya
Darius sinathrya 081.jpg
LairDarius Sinathrya
Pakaryanpembawa acara, aktor
Taun aktif2005-saiki
BojoDonna Agnesia
AnakLionel Nathan Sinathrya Kartoprawiro
Diego Andres Sinathrya
Quinesha Sabrina Sinatriya

Darius Sinathrya Kartoprawiro (lair ing Kloten, Swiss, 21 Mèi 1985; umur 34 taun).[1] Darius iku salah sijiné présènter lan aktor kang asalé saka Indonésia.[1] Acara kang paling kerep kabawah ya iku acara ulah raga.[1] Darius uga tau nampa bebungah dadi insan pertelevisian paling favorit pilihan pamirsa kanggo kategori pembawa acara ulah raga ing ajang Panasonic Awards 2007.[2]

Saliyané dadi aktor, Darius uga duwé kalungguhan dadi manajer Tim Nasional Futsal Indonésia wiwit sasi Januari 2010.[3]

Darius ngugemi agama Katolik.[1]

Sinétron kang dibintangi Darius kaya ta sinétron kang judhulé Gatotkaca, Hantu Jatuh Cinta, lan Bukan Salah Bunda Mengandung.[1] Kariré diwiwiti nalika main filem kang judhulé D'Bijis (2007).[1] Ing taun iku uga, Darius main filem ing filem kang judhule Naga Bonar (Jadi) 2 bareng karo Deddy Mizwar lan Tora Sudiro.[4] Film-filem liyané kang tau dibintangi Darius kaya ta Pocong 3 (2007) lan Love (2008).

Kauripan pribadi[besut | besut sumber]

Darius nikah karo Donna Agnesia nalika tanggal 30 Dhésèmber 2006.[5] Nalika tanggal 28 Juni 2007, Donna nglairaké anaké kang sepisanan.[5] Anak iki asil palakramané karo Darius.[5] Anak kang sepisanan iki dijenengi Lionel Nathan Sinathrya Kartoprawiro.[6] Nalika tanggal 5 Mèi 2009, Donna nglairaké anak kang kaping pindho saka palakramané karo Darius.[5] Anak kang kaping loro iki dijenengi Diego Andres Sinathrya.[5] Nalika tanggal 1 Mèi 2011, Donna nglairaké anaké kang kaping telu ya iku Quinesha Sabrina Sinatriya.[7]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f Profil ing KapanLagi.com(diundhuh tanggal 18 Juli 2011)
  2. Feny Rose - Darius Sinathrya Raih Panasonic Award 2007(diundhuh tanggal 18 Juli 2011)
  3. detikhot.com(diundhuh tanggal 18 Juli 2011)
  4. Deddy Mizwar Bikin Nagabonar Modern Dalam 'NAGABONAR JADI 2'(diundhuh tanggal 18 Juli 2011)
  5. a b c d e Pernikahan Donna-Darius Disambut Hujan(diundhuh tanggal 18 Juli 201)
  6. kapanlagi.com(diundhuh tanggal 18 Juli 2011)
  7. detikhot.com(diundhuh tanggal 18 Juli 2011)