MiG-17

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
MiG-17
MiG-17 landing by StuSeeger.jpeg
MiG-17 kang ana ing Angkatan Udara Polandia kang direstorasi
 Tipe MiG-17
 Produsen Mikoyan-Gurevich
 Pisanan mabur 14 Januari 1950
 Dikenalaké Oktober 1952
 Status Pensiun
 Pemakai Soviet Air Force
 Acuan Mikoyan-Gurevich MiG-15

Mikoyan-Gurevich MiG-17 (basa Rusia:Микоян и Гуревич МиГ-17) (kodhe NATO "Fresco") kuwi pesawat tempur jèt Uni Soviyet sing aktif wiwit taun 1952. Pesawat iki minangka pangembangan saka MiG-15. Indonésia tau nduwèni pesawat jinis iki.

Montor Mabur Produksi Mikoyan Gurevich[sunting | sunting sumber]

MiG-17F ing Pangkalan Udhara Scott, Illinois.

Jinis[sunting | sunting sumber]

Laweta w składzie 1 x N-37 + 2 x NR-23, Radom Air Show 2007.jpg
Lim6bis MLP.jpg
Mikoyan-Gurevich MiG-17 Fresco USAF.jpg
MiG-17 landing by StuSeeger.jpeg
  • I-300 - Prototip
  • MiG-17 (Fresco-A) - Jinis tempur dasar
  • MiG-17A - Ditenagai mesin Klimov VK-1A kang disempurnakake lan ndhuweni umur airframe paling tua
  • MiG-17AS - Versi multiperan. Dijangkepirudal udara-ka-angkasa K-13 utawa roket ing darat
  • MiG-17P (Fresco-B) - Jinis tempur ing saben cuaca kanthi ndhuweni radar Izumrud
  • MiG-17F (Fresco-C) - Jinis tempur dasar kanthi dilengkapi mesin VK-1F minangka migunakake afterburner
  • MiG-17PF (Fresco-D) - Jinis ing sembarang cuaca kanthi radar Izumrud lan mesin VK-1F (gabungan versi P lan F)
  • MiG-17PM/PFU (Fresco-E) - Versi tempur, dijangkepi rudal Kaliningrad K-5 (kode NATO: AA-1 "Alkali")
  • MiG-17R - Jinis intai kanthi mesin VK-1F lan kamera
  • MiG-17SN - Jinis eksperimental minangka dijangkepi kanon 23 mm.
  • Shenyang J-5 (RRC)
  • PZL-Mielec Lim-6 (Polandia)

Operator[sunting | sunting sumber]

Operator MiG-17
Flag of Afganistan Afganistan
Bendera_Albania Albania
Flag of Aljazair Aljazair
Bendera_Angola Angola
Flag of Bangladesh Bangladesh
Bendera_Bulgaria Bulgaria
Flag of Burkina Faso Burkina Faso
Cithakan:CAM
Bendera_Republik Rakyat Cina Republik Rakyat Cina
Flag of the Republic of the Congo Republik Kongo
Flag of Kuba Kuba
Cithakan:CZS
Cithakan:DDR
Bendera_Mesir Mesir
Flag of Etiopia Etiopia
Cithakan:GUI
Cithakan:GBS
Bendera_Indonésia Indonésia
Bendera_Irak Irak


Flag of Hongaria Hungaria
Cithakan:LBA
Cithakan:MAD
Cithakan:MLI
Cithakan:MGL
Cithakan:MAR
Bendera_Mozambik Mozambik
Cithakan:NGA
Bendera_Korea Utara Korea Utara


Flag of Pakistan Pakistan
Bendera_Polandia Polandia
Bendera_Romania Romania
Cithakan:SOM
Cithakan:Country data Somaliland
Bendera Uni Soviet Uni Soviet
Bendera_Sri Lanka Sri Lanka
Flag of Sudan Sudan
Bendera_Suriah Suriah
Bendera_Tanzania Tanzania
Cithakan:UGA
Bendera_Vietnam Vietnam
Cithakan:YEM
Cithakan:ZIM

Spesifikasi (MiG-17F)[sunting | sunting sumber]

MiG-17 digambarake saka 3 ing sisi kang bedha
Mesin Klimov VK-1
MIG17 Triebwerk KWZ.jpg
WSK Lis-5 1.jpg
WSK Lis-5 2.jpg

Cithakan:Aircraft specifications

Cithakan:Pesawat militer-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=MiG-17&oldid=815115"