MiG-19

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
MiG-19
MiG-19PM.jpg
MiG-19
 Tipe Fighter
 Produsen Mikoyan-Gurevich OKB
 Pisanan mabur 18 September 1953
 Dikenalaké Maret 1955
 Status salah sijiné isih dioperasikake
 Pemakai Soviet Air Force
People's Liberation Army Air Force
 Cacah digawé 2,172 (excl. China)
 Varian Shenyang J-6
Nanchang Q-5

MiG-19 (basa Rusia:Микоян и Гуревич МиГ-19) (kodhe NATO "Farmer") iku pesawat tempur jèt Uni Sovyet. Iki pesawat pisanan Uni Soviyet sing bisa mabur kanthi kacepetan supersonik. Pesawat iki pisanan mabur ing taun 1953.

Indonesia tau duwé pesawat jinis iki sing pungkasané disumbangaké marang Pakistan lan minangka ngadhepi India sajeroning perang India-Pakistan bebarengan karo banntuan siji kapal silem kelas Whiskey lengkap kanthi awak kapal silem TNI-AL.

Pesawat Produksi Mikoyan Gurevich[besut | besut sumber]

MiG 19

Cithakan:Pesawat militèr-stub