Kali Tisza

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kali Tisza
basa Polandia: Cisa
Basa Rumania: Tisa
Cithakan:Lang-ry
Ukrania: Тиса
Cithakan:Lang-sk
Basa Serbia: Тиса, Tisa
River
Szeged-tisza3.jpg
The Tisza in Szeged, Hungary
Countries Ukraina, Rumania, Hongaria, Slowakia, Serbia
Tributaries
 - left Someş, Körös, Mureş
 - right Bodrog
Towns Sighetu Marmaţiei, Khust, Szolnok, Szeged, Bečej
Source
 - location Eastern Carpathians, Ukraina
 - elevation 2.020 m (6.627 ft)
Mouth Danube
 - location Downstream of Novi Sad, Serbia
Length 1.358 km (844 mi)
Basin 157.183 km² (60.689 sq mi)
Discharge mouth
 - average 814 /s (28.746 cu ft/s)
Peta Kali Tisza lan pérangan kidul Kali Danube
Peta Kali Tisza lan pérangan kidul Kali Danube

Kali Tisza utawa Tisa iku salah siji kali utama ing Éropah Tengah. Kali iki miwiti saka Ukraina, lan kabentuk ing sacedhaké Rakhiv patemon Kali White Tisa, sing sumberé ing Gunung Chornohora land Kali Black Tisa, sing asalé saka pagunungan Gorgany. Kali iki mili ing sadawaning tapel wates nagara Rumania lan mlebu Hungaria ing Tiszabecs; sabanjuré dadi tapelwates antara Slowakia lan Hongaria, ngliwati Hongaria, banjur mlebu Kali Danube ing Vojvodina tengah ing nagara Serbia.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kali_Tisza&oldid=975839"