Kakalifahan Fatimiyah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Kakalifahan Fatimiyah (Arab: الفاطميون‎‎, al-Fāṭimīyūn) iku kakalifahan Singah Ismailiyah sing jembar wewengkoné ngambah Afrika Lor, saka Segara Abang ing iring wétan nganti Samodra Atlantik ing iring kulon. Wangsa Fatimiyah nguwasani saambané pasisir Segara Tengah ing Afrika lan ndadèkaké Mesir minangka punjeré kakalifahané. Nalika kuncarané, kakalifahan iki kasil nguwasani manéka wewengkon saliyané Mesir, kaya ta Magribi, Sudhan, Sisili, Levan, lan Hijaz.