Infra abang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gambar saka salah sawijiné kéwan kirek cilik dijupuk jroning cahya inframerah - tengah (werna salah)

Infrabang yaiku radiasi elektromagnetik kang diasilake saka panjang gelombang kang luwih dawa ska cahya nyata, kejaba iku luwih cendak saka radiasi gelombang radio. Namané bisa diartekake "ngisor abang" (saka basa Latin infra, "ngisor"),abang kang arupa jinis werna kang diasilake saka cahya gelompang kang paling dawa. Radiasi inframerah kang ndhuweni jarak laku telu "order" lan nduweni dawa gelombang antara 700  nm lan 1 mm. Inframerah ditemukake secara ora sengaja déning panjenengané Sir William Herschell, astronom karajan Inggris minangka panjenengané ngadakake panelitiana ngupaya bahan panyaringan optik kang digunakake kanggo ngurangi kabeningan gambar mengurangi kecerahan gambar srengéngé sajroning tata surya teleskop

Karakteristik[sunting | sunting sumber]

  • Ora bisa dideleng déning manungsa.
  • Ora bisa nembus materi kang ora bisa tembus pandang
  • Bisa digawe déning komponen kang ngasilake panas
  • Dawa gelombang jrnoning inframerah ndhuweni sesambungan déning pamusuhan utawa pambanding kuwalik jroning suhu. Minangka suhu ana ngalami panas kang dhuwur, semana uga dawa gelombang ngalami pamuduan.

Jinis-jinis inframerah adidasar dawa gelombang[sunting | sunting sumber]

  • Inframerah jarak cerak déning dawa gelombang 0.75 – 1.5 µm
  • Inframerah jarak tetengahan déning dawa gelombang 1.50 – 10 µm
  • Inframerah jarak adoh déning dawa gelombang 10 – 100 µm

Kaunggulan infraabang jroning pangiriman data[sunting | sunting sumber]

  • Pangiriman data déning infra abang bisa dilakukake jroning sawektu-wetu, karane pangirimane migunakake inframerah uga ora mbutuhake sinyal
  • Pangiriman data migunakake infra abang bisa digolongake gampang karana kagolong piranti kang saderhana
  • Pangiriman data saka ponsel ora mbayar utawa (gratis)


Bidang Industri[sunting | sunting sumber]

  • Lampu inframerah. Kang arupa lampu sorot kang ndhuweni sumbu kawat soroé kanthi suhu sandhuwuré ±2500°K. babagan kaya mengkene iki disebabake karana sinar infra abang kang sumebar lan disorotaké saya akeh tinimbang lampu sorot biasa. Lampu infra abang ndhuweni mupangat gedhe kang tumuju kanggo nunjang proses pamanasan ing bidang industri.
  • Pamanasan infrabang yaiku kahanan ing ngendhi suwasana ing energi inframerah nyerang sawijininh wangun objek déning salah sijiné kakuatan energi elektromagnetik kang sumebar dipancarake ing ndhuwur -273 °C (0°K sajroning suhu mutlak). Pamanasan inframerah ndhuweni mupangat kayata dimumpangatake déning sabageyan piranti utawa alat, pemanggang lan bal lampu (bola lampu) (90% panas – 10% cahya).

Referensi[sunting | sunting sumber]

  • Tim Penyusun. (1982). Ensiklopedia Indonesia 3. Chapter31 .Page13. Jakarta: Ichtiar Baru - Van Hoeve
  • Turkle, Sherry (1995). Life on The Screen: Identity in the Age of the Internet. New York: Touchstone.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

Spektrum elektromagnetik

Gelombang radhio | Gelombang mikro | Infraabang | Spektrum optik | Ultraungu | Sinar-X | Sinar gamma


Kasat mata (katon): Abang | Jingga | Kuning | Ijo | Biru | Nila | Ungu

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Infra_abang&oldid=833906"