Fotografi inframerah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Wit ning Gunung Victoria, Selandia Baru, kang dijupuk gambaré nganggo kamera Canon Powershot G3 (R72 Hoya filter inframerah).

Fotografi inframerah ya iku teknik kang ana ing ngèlmu babagan fotografi kanggo njupuk cahya kang manawa dijupuk nganggo piranti, mata manungsa ora bakal bisa meruhiamarga iku dibutuhaké filter kang nyingkiraké meh kabèh cahya spektrum kang katon déning manungsa lan migunakaké cahya inframerah (IR) supaya bisa diterusaké mlebu mring kamera. Saraté, sensor utawa filem kang ana ing jero kamera iku kudu sensitif karo cahya inframerah. Nalika teknik kasebut digunakaké, kasil saka poto inframerah bisa dadi poto ireng-putih kang kontras utawa poto false-color, kaya ta apa sing ana ing tuladha, warnané godhong kang ijo seger bakal katon putih, sesawangan kang panas bakal katon kaya lagi musim salju lan kaya ing donya liya.

Kamera inframerah citra panas inframerah saka benda. Anangning carané nggunakaké iku nglacak radiasi panas kang disaring nganggo penyaring inframerah kang ana ing kamera, amarga bayangan kang bakal dadi ning sensor digital amarga pancaran inframerah dianggep bisa ngrusak kualitas gambar normal.

Inframerah kamera digital[besut | besut sumber]

Kanggo Kamera digital SLR, iki daptar kamera kang bisa minangka fotografi inframerah:

  • Nikon D50 - non bedhah nganggo Cokin 007, Hoya R72
  • Nikon D70 - non bedhah nganggo Cokin 007, Hoya R72, Ilford SFX200
  • Nikon D70s - non bedhah nganggo Cokin 007, Hoya R72
  • Nikon D100 - non bedhah nganggo Cokin 007, Hoya R72
  • Nikon D200 - non bedhah nganggo Cokin 007, Hoya R72
  • Canon 300D - non bedhah nganggo Cokin 007, Hoya R72, Ilford SFX200
  • Canon 1D - non bedhah nganggo Cokin 007, Hoya R72
  • Canon 1Ds - non bedhah nganggo Cokin 007, Hoya R72
  • Canon 1Ds Mark II - non bedhah nganggo Cokin 007, Hoya R72
  • Canon 350D - non bedhah nganggo Cokin 007, Hoya R72, Ilford SFX200, butuh exposure panjang.
  • Canon 20D - non bedhah nganggo Cokin 007, Hoya R72, Ilford SFX200, butuh exposure panjang.
  • Canon 5D - non bedhah nganggo Cokin 007, Hoya R72, butuh exposure panjang.
  • Canon 30D - non bedhah nganggo Cokin 007, Hoya R72, butuh exposure panjang.
  • Canon 400D - non bedhah nganggo Cokin 007, Hoya R72, butuh exposure panjang.

Sumber[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]