Fotografi digital

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kamera digital merk Canon

Fotografi digital, walikané fotografi filem, ya iku fotografi kang migunakaké media rekam digital. Fotografi digital, iku béda karo fotografi filem kang migunakaké filem sing dadi media anggoné jupuk gambar, migunakaké sensor elektronik kanggo ngrekam gambar, nuli sawisé iku diolah supaya bisa disimpan kanthi wujud data biner. Bab iki ngèthok alur pengolahan gambar kang akèh, sadhurungè dicetak dadi gambar akir, lan bisa gawé sapa kang migunakaké supaya meruhi lan mbusak kasil gambar sing dijupuk nganggo kamera mula salahé bisa ditilik wiwitan.

Ora ana kang luwih becik watarané kamera digital lan filem, amarga sakloron duwé karakteristik kang béda-béda. Ana fotografer luwih milih nganggo kamera digital amarga sipaté kang luwih gampang/praktis lan luwes. Ananging ana uga sing tetep milih mugunakaké kamera filem amarga kualitasé luwih apik. Ananging batas iki tambah gawé bingung amarga anané perbaikan kualitas kang ana ing sensor digital, ning bab liya, perkembangan iki nyebabaké akèh fasilitas kang ditambahaké maring kamera digital mula sisih gampangé/kepraktisané ora adoh kasilé kaya kamera filem. Teknologi kang berkembang dadi sebab anggoné kamera digital diimplementasi mring piranti liya, kaya ta telepon seluler.Cithakan:Fotografi-stub