Fotografi dhigital

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Fotografi digital)
Kodhak digital merk Canon

Fotografi digital, walikané fotografi filem, ya iku fotografi kang migunakaké médhia rekam digital. Fotografi digital, iku béda karo fotografi filem kang migunakaké filem sing dadi médhia anggoné jupuk gambar, migunakaké sensor elektronik kanggo ngrekam gambar, nuli sawisé iku diolah supaya bisa disimpan kanthi wujud data biner. Bab iki ngèthok alur pengolahan gambar kang akèh, sadhurungè dicetak dadi gambar akir, lan bisa gawé sapa kang migunakaké supaya meruhi lan mbusak kasil gambar sing dijupuk nganggo kodhak mula salahé bisa ditilik wiwitan.

Ora ana kang luwih becik watarané kodhak digital lan filem, amarga sakloron duwé karakteristik kang béda-béda. Ana fotografer luwih milih nganggo kodhak digital amarga sipaté kang luwih gampang/praktis lan luwes. Nanging ana uga sing tetep milih mugunakaké kodhak filem amarga kualitasé luwih apik. Nanging batas iki tambah gawé bingung amarga anané perbaikan kualitas kang ana ing sensor digital, ning bab liya, perkembangan iki njalari akèh fasilitas kang ditambahaké maring kodhak digital mula sisih gampangé/kepraktisané ora adoh kasilé kaya kodhak filem. Teknologi kang tumuwuh dadi sebab anggoné kodhak digital diimplementasi mring piranti liya, kaya ta telepon seluler.


Cithakan:Fotografi-stub