Ikang Fawzi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ikang Fawzi
Ikang fawzi 034.jpg
LairAhmad Zulfikar Fawzi
Pakaryanaktor
Taun aktif1985-saiki
BojoMarissa Haque
AnakIsabella Muliawati Fawzi (Bella)
Marsha Chikita Fawzi (Kiki)

Ahmad Zulfikar Fawzi biyasa ditepungi kanthi jeneng Ikang Fawzi (lair ing Jakarta, 23 Oktober 1959; umur 60 taun).[1] Ikang Fawzi iku salah sijiné musisi lan penyanyi rock, uga juru main filem kang misuwur nalika taun 1980-an.[1] Saiki Ikang luwih sibuk dadi pengusaha properti tinimbang ing seni main filem lan musik. Ikang palakrama karo aktris lan pulitikus Marissa Haque.[1]

Nalika cilik ya iku nalika isih TK lan SD, Ikang urip ing Bèlgi lan Jepang.[1] Kayadéné bapaké, Ikang kerja dadi diplomat. Ikang duwé getih seni saka bapaké.[1] Bapaké Ikang biyèn kerja dadi juru main Hawaiian, komponis lagu lan penyanyi.[1] Nalika Ikang umur 10 taun, Ikang dikongkon bapaké mlebu ing Yamaha Musik ing Jepang kanggo kursus privat electone lan drum.[1] Ora mung musik, Ikang uga sinau béladhiri. Nalika ing Jepang Ikang uga sinau karaté.[1] Sawisé bali menyang Indonésia, Ikang banjur sinau pencak silat kanthi temen.[1]

Karir nyanyi[besut | besut sumber]

Sawisé lulus pendhidhikan ing SMU, Ikang sangsaya ngembangaké bakat musiké bareng karo kancané Addie M. S..[1] Album kang digawé Ikang kaya ta "Selamat Malam", "Randy & Cindy", "Preman", "The Very Best of Ikang Fawzi" lan album kang paling anyar ya iku "Dua Sisi".[1] Album "Selamat Malam" isiné 10 lagu, 8 lagu diaransemèn karo Addie M. S., kang uga dadi music directoré.[1] Déné albumé kang paling anyar ya iku "Dua Sisi", kang dirilis sasi April 2005.[1] Album iki digawé sawisé 20 taun Ikang ora nggawé Album.[1]

Ikang tau éntuk gelar "The Best Rocker" nalika taun 1987.[1]

Kauripan pribadi[besut | besut sumber]

Ikang Fawzi palakrama karo aktris Marissa Haque nalika tanggal 12 April 1987.[2] Sawisé éntuk gelar sarjana taun 1987.[2] Ikang banjur nyambut gawé ing bisnis real estate.[2] Saka palakramané karo Marissa, Ikang nduwé anak kang cacahé loro ya iku Muliawati Fawzi lan Marsha Chikita Fawzi.[2] Anaké kang sepisanan kang lumrahé diundang Bella uga dadi artis kaya wong tuwané.[2] Nalika tanggal 20 Juni 2007, Bella menang lomba Abang None Jakarta pawakilan saka Jakarta Kulon.[2]

Chatetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o selebriti.kapanlagi.com(diundhuh tanggal 14 Juli 2011)
  2. a b c d e f imdb.com(diundhuh tanggal 14 Juli 2011)