Marissa Haque

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Marissa Haque
Marissa haque 2.jpg
LairMarissa Grace Haque
PakaryanAktris dan pulitikus
Taun aktif1981—sekarang
BojoIkang Fawzi
AnakIsabella Muliawati Fawzi (Bella)
Marsha Chikita Fawzi (Kiki)

Marissa Grace Haque (lair ing Balikpapan, Kalimantan Wétan, Indonésia, 15 Oktober 1962; umur 57 taun) iku paraga, sutradara lan prodhuser filem lan tivi.[1] Saliyané iku Marissa uga dadi konsultan hukum, dhosèn tamu ing universitas-universitas nagari lan swasta, guru pendhidhikan mirunggan tunarungu, lan pulitikus Indonésia.[1] Marissa nikah karo salah sijiné penyanyi rock Indonésia, komponis lagu, pengembang perumahan, lan pulitikus saka PAN (Parté Amanat Nasional) kang jenenge Ikang Fawzi (Ahmad Zulficar Fawzi).[1] Saka pernikahane iki, Marissa Haque nduwé anak kang cacahé loro lan loro-loroné wadon kabéh.[1] Marissa Haque iku mbak saka Soraya Haque lan Shahnaz Haque.[1]

Kulawarga[besut | besut sumber]

Marissa nikah karo Drs. Ahmad Zulfikar Fawzi (Ikang Fawzi) lan nduwé anak wédok kang cacahé loro ya iku Isabella Muliawati Fawzi (Bella) lan Marsha Chikita Fawzi kang biyasa diundang (Kiki).[1]

Anak-anak[besut | besut sumber]

Anak-anaké Marissa Haque kuliyah ing universitas.[1]

Pendidikan[besut | besut sumber]

Pandhihikan Marissa Haque.[1]

Profesi[besut | besut sumber]

Marissa Haque duwé profesi dadi Aktris, foto modhèl, pulitikus, sutradara filem, penulis skenario filem, penulis artikel ing médhia, pengacara non-ligitasi, direktur utama PT SAI (Saya Anak Indonésia) Films, aktivis gender, aktivis lingkungan hidup, aktivis ékonomi mikro syariah, direktur Eksekutif e-Gov Institute ing Jakarta lan Surabaya, dhuta Batik Pertiwi Yogajakarta, dhuta Lingkungan Hidup dari KLH (Kementrian Lingkungan Hidup), dhuta WWF untuk Warak Cula Satu (Rhinoceros Sondaicus), lan dhuta KB Mandiri saka BKKBN.[1]

Marissa tau kena kasus karo Vina Panduwinata, iki ngenani tulisané ing Twitter ngenani Vina Panduwinata kang banget mesrané nalika nyanyi karo bojoné, Ikang Fawzi.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 14 Juli 2011)
  2. tempointeraktif.com(dipunundhuh tanggal 14 Juli 2011)