KB

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

KB utawa Keluarga Berencana iku salah siji usaha kanggo ngukur jumlah anak lan jarak laire anak.[1] Supaya usaha iku bisa kasil mangka digawé pirang-pirang cara utawa alternatif kanggo nyegah kehamilan.[1] Cara-cara kang bisa dilakoni ya iku nganggo alat kontrasepsi lan perencanaan kaluwarga.[1] Program KB iki dianakake kanggo ngatur cacahing bayi kang lair supaya urip bisa luwih sejahtera.[2] Cacahing anak kang ideal miturut program iki mung loro saben kulawarga. Program iki dianakake wiwit taun 1970-an.

Tujuwan[besut | besut sumber]

Tujuwan keluarga berencana ing Indonesia diperang dadi loro, ya iku tujuwan umum lan tujuwan khusus.

Tujuwan umum[besut | besut sumber]

Ningkatake kasejahteraanig ibu, anak ing atase wujud NKKBS (Normal Keluarga Kecil Bahagia Sejahtera) kang dadi adedhasar ndadekake bebrayan agung kang sejahtera kanthi ngendalekake kalairan sarta njamin laku tambahing pendhudhuk.

Tujuwan khusus[besut | besut sumber]

  • Ningkatake cacahing bebrayan agung kang nganggo alat kontrasepsi.
  • Ngudhunake cacahing angka lairing bayi.
  • Ningkatake kasehatan kulawarga berencana kanthi cara nggawé arang caching kalahiran.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c (id)posyandu (Dipuntingali 23Juni 2011)
  2. ^ (id)Program KB Bukan untuk Membatasi Kelahiran (Dipuntingali 15 April 2012)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=KB&oldid=969623"