Gendéra Bonaire

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
FIAV 110000.svg Rasio Gendéra: 2:3

Gendéra Bonaire ndhuweni segitelu biru kang gedeh ing pucuk tengen ngisor lan segitelu kuning cilik ing pucuk kiwa ndhuwur. Kaloroné segitelu dipisahake dèning garis putih, ing sakjroning ana kompas werna ireng lan bintang berujung enem . Segittelu biru lan kuning nandakake segara lan srengéngé sauntara garis putih nandakake langit. Werna abang, putih, lan biru uga nampilake katresnanan Bonaire ing Kerajaan Walanda. Kompas ireng ngelambangake pendhudhuk Bonaire kang asal-usulé saka papat panjuru donya.Bintang kang ana pucuké kanthi cacah enem kanthi pralambang enem pulo ing Antillen Belanda yaiku : Sint Maarten, Sint Eustatius, Saba, Aruba, Curaçao, lan Bonaire.

Ahli gendéra Whitney Smith uga ndherek ngerancang lan disain gendéra.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gendéra_Bonaire&oldid=831362"