Gendéra Groningen (provinsi)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gendéra Groningen

Gendéra Groningen digunakaké ing taun 1950, lan didasarake kanthi lambang-lambang Kutha Groningen lan Ommelanden.

Gendéra Ommelanden
Gendéra kutta Groningen

Werna abang, putih lan biru kanthi asal saka lambang Ommelanden, putih lan ijo saka lambang kutha. Werna kutha ya iku bagean tengah gendéra kang ngandut arti tlatah kutha kang dumunung ana ing kutha ing tengah provinsi.

Désain[besut | besut sumber]

Rasio gendéra 2:3, wangunkayata ġendéra Walanda. Salib putih duwé jembar 1/3 saka dhuwur gendéra lan salib ijo 1/9 dhuwur gendéra. Werna dijelasake kangkagunan kanggo warna Pantone 032U (abang), 300U (biru) lan 355U (ijo)

Proposal 1
Proposal 2
Proposal 3