Gendéra Groningen (provinsi)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gendéra Groningen

Gendéra Groningen digunakake ing taun 1950, lan didasarake kanthi lambang-lambang Kutha Groningen lan Ommelanden.

Gendéra Ommelanden
Gendéra kutta Groningen

Werna abang, putih lan biru kanthi asal saka lambang Ommelanden, putih lan ijo saka lambang kutha. Werna kutha ya iku bagean tengah gendéra kang ngandut arti tlatah kutha kang dumunung ana ing kutha ing tengah propinsi.

Désain[besut | besut sumber]

Rasio gendéra 2:3, wangunkayata ġendéra Walanda. Salib putih nduwèni jembar 1/3 saka dhuwur gendéra lan salib ijo 1/9 dhuwur gendéra. Werna dijelasake kangkagunan kanggo werna Pantone 032U (abang), 300U (biru) lan 355U (ijo)

Proposal 1
Proposal 2
Proposal 3