Asma wa sifat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Artikel iki bagéyan saka sèri
Islam
اللہ کا نام.jpg
Rukun Islam
Sahadat · Salat · Pasa
Jakat · Kaji
Rukun Iman
Allah · Kuran · Malaékat
Nabi · Dina Akhir
Qada & Qadar
Tokoh Islam
Mukamad
Nabi & Rasul · Sakabat
Ahlul Bait
Kutha suci
Mekkah ·Madinah · Yérusalem
Najaf · Karbala · Kufah
Kazimain · Mashhad ·Istanbul
Riyaya
Éjrah · Idul Fitri · Idul Adha
· Asyura · Ghadir Khum
Arsitèktur
Mesjid ·Menara ·Mihrab
Ka'bah · Arsitèktur Islam
Jabatan Fungsional
Khalifah ·Ulama ·
Imam·Mullah·Ayatullah · Mufti
Tèks & Ukum
Kuran ·Kadis · Sunah
Fiqih · Fatwa · Saréngat
Madahab
Sunni
Kanapi ·Kambali
Maliki ·Sapingi
Singah
Rolas Imam
Ismailiyah·Zaidiyah
Liyané
Ibadi · Khawarij
Murji'ah·Mu'taziliyah
Delengen uga
Portal Islam
Indeks perkara Islam

Asma wa sipat iku kalebu pérangan saka babagan tauhid. Asma' wa sipat ateges mung Allah kang duwé asma-asma kang bagus lan éndah, lan asma-asma mau uga nerangake sipat Allah kang sampurna. Kalebu ing asma wa sipat yaiku 99 asma lan sipaté Allah kang mau Asmaul husna. Saliyané 99 sipat mau, Allah uga duwé sipat-sipat liya kang mau ing al-quran lan hadis, ing antarané Allah duwé asta cacah loro, duwé pasuryan (rai) lan soca (mripat), uga dlamakan (telapak) suku. Lan uga Allah duwé sipat umurun ing langit donya ing pungkasané wengi. Lan sipat-sipat liyané. Sapérangan sipat Allah memper kaya sipaté manungsa utawa makluk, nanging Allah wus paring dhawuh ing al-quran "ora ana kang memper Panjenengane, lan Panjenengane Mahamireng lan Mahapirsa"