Radium

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
88 fransiumradiumaktinium
Ba

Ra

Ubn
Ra-TableImage.png
Katrangan Umum Unsur
Jeneng, Lambang, Nomer atom radium, Ra, 88
Dhèrèt kimia alkali tanah
Golongan, Période, Blok 2, 7, s
Panampilan metalik putih
kapérak-pérakan
Massa atom (226) g/mol
Konfigurasi elektron [Rn] 7s2
Cacahing èlèktron saben kulit 2, 8, 18, 32, 18, 8, 2
Ciri-ciri fisik
Fase padat
Massa jenis (watara suhu kamar) 5,5 g/cm³
Titik lebur 973 K
(700 °C, 1292 °F)
Titik umob 2010 K
(1737 °C, 3159 °F)
Kalor peleburan 8,5 kJ/mol
Kalor panguapan 113 kJ/mol
Tekanan uap
P/Pa 1 10 100 1 k 10 k 100 k
ing T/K 819 906 1037 1209 1446 1799
Ciri-ciri atom
Struktur kristal cubic body centered
Bilangan oksidasi 2
(oksida basa)
Elektronegativitas 0,9 (skala Pauling)
Energi ionisasi pisanan: 509,3 kJ/mol
ke-2: 979,0 kJ/mol
Jari-jari atom 215 pm
Lain-lain
Sifat magnetik nonmagnetis
Resistivitas listrik (20 °C) 1 µΩ·m
Konduktivitas termal (300 K) 18,6 W/(m·K)
Nomor CAS 7440-14-4
Isotop
iso NA waktu paruh DM DE (MeV) DP
226Ra trace 1602 thn alfa 4.871 222Rn
228Ra syn 6.7 y beta- 0.046 228Ac
Referensi

Radium kuwi sawijining unsur kimia kang nduwèni simbol Ra lan nomer atom 88 (delengen tabel périodik).

Radium awerna mèh putih memplak, nanging bakal kaoksidasi yèn kaèkspos marang hawa udhara lan owah wernané dadi ireng. Radium duwé tingkat radioaktivitas kang dhuwur. Isotopé kang paling stabil, Ra-226, duwé wektu paruh sajroning 1602 taun lan banjur owah dadi gas radon.




Golongan → 1 2
3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
Période ↓
1 1
H

2
He
2 3
Li
4
Be


5
B
6
C
7
N
8
O
9
F
10
Ne
3 11
Na
12
Mg


13
Al
14
Si
15
P
16
S
17
Cl
18
Ar
4 19
K
20
Ca

21
Sc
22
Ti
23
V
24
Cr
25
Mn
26
Fe
27
Co
28
Ni
29
Cu
30
Zn
31
Ga
32
Ge
33
As
34
Se
35
Br
36
Kr
5 37
Rb
38
Sr

39
Y
40
Zr
41
Nb
42
Mo
43
Tc
44
Ru
45
Rh
46
Pd
47
Ag
48
Cd
49
In
50
Sn
51
Sb
52
Te
53
I
54
Xe
6 55
Cs
56
Ba
*
71
Lu
72
Hf
73
Ta
74
W
75
Re
76
Os
77
Ir
78
Pt
79
Au
80
Hg
81
Tl
82
Pb
83
Bi
84
Po
85
At
86
Rn
7 87
 Fr 
88
Ra
**
103
Lr
104
Rf
105
Db
106
Sg
107
Bh
108
Hs
109
Mt
110
Ds
111
Uuu
112
Uub
113
Uut
114
Uuq
115
Uup
116
Uuh
117
Uus
118
Uuo

* Lantanida 57
La
58
Ce
59
Pr
60
Nd
61
Pm
62
Sm
63
Eu
64
Gd
65
Tb
66
Dy
67
Ho
68
Er
69
Tm
70
Yb
** Aktinida 89
Ac
90
Th
91
Pa
92
U
93
Np
94
Pu
95
Am
96
Cm
97
Bk
98
Cf
99
Es
100
Fm
101
Md
102
No
Seri Kimia saka Tabel Périodik
Logam alkali Alkali tanah Lantanida Aktinida Logam transisi
Logam Metaloid Nonlogam Halogen Gas mulia
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Radium&oldid=814085"