Einsteinium

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
99 californiumeinsteiniumfermium
Ho

Es

(Uqe)
Es-TableImage.png
Katrangan Umum Unsur
Jeneng, Lambang, Nomer atom einsteinium, Es, 99
Dhèrèt kimia aktinida
Golongan, Periode, Blok n/a, 7, f
Panampilan tak diketahui, diduga keperakan
putih utawa klawu metalik
Massa atom (252) g/mol
Konfigurasi elektron [Rn] 5f11 7s2
Cacahing èlèktron saben kulit 2, 8, 18, 32, 29, 8, 2
Ciri-ciri fisik
Fase padat
Massa jenis (watara suhu kamar) 8.84 g/cm³
Titik lebur 1133 K
(860 °C, 1580 °F)
Ciri-ciri atom
Bilangan oksidasi 2, 3, 4
Elektronegativitas 1.3 (skala Pauling)
Energi ionisasi pertama: 619 kJ/mol
Lain-lain
Sifat magnetik no data
Nomor CAS 7429-92-7
Isotop
iso NA waktu paruh DM DE (MeV) DP
252Es syn 471.7 d α 6.760 248Bk
ε 1.260 252Cf
β- 0.480 252Fm
253Es syn 20.47 d SF - -
α 6.739 249Bk
254Es syn 275.7 d ε 0.654 254Cf
β- 1.090 254Fm
α 6.628 250Bk
255Es syn 39.8 d β- 0.288 255Fm
α 6.436 251Bk
SF - -
Referensi

Einsteinium kuwi sawijining unsur kimia jroning tabel périodik kang duwé lambang Es lan nomer atom 99. Logam sintetik unsur transuranium kang radioaktif banget iki minangka anggota dhèrèt kimia aktinida lan diprodhuksi kanthi némbakaké neutron menyang plutonium lan ditemokaké ana ing sisa uji coba bom hidrogen pisanan. Jenengé dijupuk saka jeneng Albert Einstein lan durung diweruhi panggunaané. Uji lacak nganggo isotop 253Es nuduhaké yèn unsur iki duwé sipat kimia khas trivalen berat unsur aktinida.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:


Golongan → 1 2
3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
Période ↓
1 1
H

2
He
2 3
Li
4
Be


5
B
6
C
7
N
8
O
9
F
10
Ne
3 11
Na
12
Mg


13
Al
14
Si
15
P
16
S
17
Cl
18
Ar
4 19
K
20
Ca

21
Sc
22
Ti
23
V
24
Cr
25
Mn
26
Fe
27
Co
28
Ni
29
Cu
30
Zn
31
Ga
32
Ge
33
As
34
Se
35
Br
36
Kr
5 37
Rb
38
Sr

39
Y
40
Zr
41
Nb
42
Mo
43
Tc
44
Ru
45
Rh
46
Pd
47
Ag
48
Cd
49
In
50
Sn
51
Sb
52
Te
53
I
54
Xe
6 55
Cs
56
Ba
*
71
Lu
72
Hf
73
Ta
74
W
75
Re
76
Os
77
Ir
78
Pt
79
Au
80
Hg
81
Tl
82
Pb
83
Bi
84
Po
85
At
86
Rn
7 87
 Fr 
88
Ra
**
103
Lr
104
Rf
105
Db
106
Sg
107
Bh
108
Hs
109
Mt
110
Ds
111
Uuu
112
Uub
113
Uut
114
Uuq
115
Uup
116
Uuh
117
Uus
118
Uuo

* Lantanida 57
La
58
Ce
59
Pr
60
Nd
61
Pm
62
Sm
63
Eu
64
Gd
65
Tb
66
Dy
67
Ho
68
Er
69
Tm
70
Yb
** Aktinida 89
Ac
90
Th
91
Pa
92
U
93
Np
94
Pu
95
Am
96
Cm
97
Bk
98
Cf
99
Es
100
Fm
101
Md
102
No
Seri Kimia saka Tabel Périodik
Logam alkali Alkali tanah Lantanida Aktinida Logam transisi
Logam Metaloid Nonlogam Halogen Gas mulia
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Einsteinium&oldid=814024"