Berkelium

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
97 kuriumberkeliumcalifornium
Tb

Bk

(Uqs)
Bk-TableImage.png
Katrangan Umum Unsur
Jeneng, Lambang, Nomer atom berkelium, Bk, 97
Dhèrèt kimia aktinida
Golongan, Periode, Blok n/a, 7, f
Panampilan ora diweruhi, diduga kaperakan
putih utawa klawu metalik
Massa atom (247) g/mol
Konfigurasi elektron [Rn] 5f9 7s2
Cacahing èlèktron saben kulit 2, 8, 18, 32, 27, 8, 2
Ciri-ciri fisik
Fase padat
Massa jenis (watara suhu kamar) (alpha) 14.78 g/cm³
Massa jenis (watara suhu kamar) (beta) 13.25 g/cm³
Titik lebur (beta) 1259 K
(986 °C, 1807 °F)
Ciri-ciri atom
Bilangan oksidasi 3, 4
Elektronegativitas 1.3 (skala Pauling)
Energi ionisasi pertama: 601 kJ/mol
Lain-lain
Struktur kristal hexagonal close-packed
Sifat magnetik no data
Konduktivitas termal (300 K) 10 W/(m·K)
Nomor CAS 7440-40-6
Isotop
iso NA waktu paruh DM DE (MeV) DP
245Bk syn 4.94 d ε 0.810 245Cm
α 6.455 241Am
246Bk syn 1.8 d α 6.070 242Am
ε 1.350 246Cm
247Bk syn 1380 y α 5.889 243Am
248Bk syn >9 y α 5.803 244Am
249Bk syn 330 d α 5.526 245Am
SF - -
β- 0.125 249Cf
Referensi

Berkelium kuwi sawijining unsur kimia jroning tabel périodik kang duwé lambang Bk lan nomer atom 97. Unsur sintetik logam radioaktif anggota dhèrèt kimia aktinida iki pisanan disintesis kanthi némbakaké amerisium nganggo partikel alfa (ion helium) lan diwènèhi jeneng saka jeneng Berkeley, California lan Universitas California, Berkeley. Berkelium minangka unsur transuranium kalima kang kasil disintesis.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:


Golongan → 1 2
3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
Période ↓
1 1
H

2
He
2 3
Li
4
Be


5
B
6
C
7
N
8
O
9
F
10
Ne
3 11
Na
12
Mg


13
Al
14
Si
15
P
16
S
17
Cl
18
Ar
4 19
K
20
Ca

21
Sc
22
Ti
23
V
24
Cr
25
Mn
26
Fe
27
Co
28
Ni
29
Cu
30
Zn
31
Ga
32
Ge
33
As
34
Se
35
Br
36
Kr
5 37
Rb
38
Sr

39
Y
40
Zr
41
Nb
42
Mo
43
Tc
44
Ru
45
Rh
46
Pd
47
Ag
48
Cd
49
In
50
Sn
51
Sb
52
Te
53
I
54
Xe
6 55
Cs
56
Ba
*
71
Lu
72
Hf
73
Ta
74
W
75
Re
76
Os
77
Ir
78
Pt
79
Au
80
Hg
81
Tl
82
Pb
83
Bi
84
Po
85
At
86
Rn
7 87
 Fr 
88
Ra
**
103
Lr
104
Rf
105
Db
106
Sg
107
Bh
108
Hs
109
Mt
110
Ds
111
Uuu
112
Uub
113
Uut
114
Uuq
115
Uup
116
Uuh
117
Uus
118
Uuo

* Lantanida 57
La
58
Ce
59
Pr
60
Nd
61
Pm
62
Sm
63
Eu
64
Gd
65
Tb
66
Dy
67
Ho
68
Er
69
Tm
70
Yb
** Aktinida 89
Ac
90
Th
91
Pa
92
U
93
Np
94
Pu
95
Am
96
Cm
97
Bk
98
Cf
99
Es
100
Fm
101
Md
102
No
Seri Kimia saka Tabel Périodik
Logam alkali Alkali tanah Lantanida Aktinida Logam transisi
Logam Metaloid Nonlogam Halogen Gas mulia
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Berkelium&oldid=813990"