Radon

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
86 astatineradonfrancium
Xe

Rn

Uuo
Rn-TableImage.png
Panampilan
Colorless gas
250px
Informasi umum
Jeneng, lambang, nomer atom radon, Rn, 86
Dhèrèt kimia noble gas
Golongan, période, blok 186, p
Bobot atom standar (222) g·mol−1
Konfigurasi elektron [Xe] 4f14 5d10 6s2 6p6
Elektron per kelopak 2, 8, 18, 32, 18, 8
Sipat fisika
Fase gas
Massa jenis (0 °C, 101.325 kPa)
9.73 g/L
Titik lebur 202.0 K
(−71.15 °C, −96.07 °F)
Titik umob 211.3 K
(−61.85 °C, −79.1 °F)
Titik kritis 377 K, 6.28 MPa
Kalor peleburan 3.247 kJ·mol−1
Kalor penguapan 18.10 kJ·mol−1
Kapasitas kalor (25 °C) 5R/2 = 20.786 J·mol−1·K−1
Tekanan uap
P/Pa 1 10 100 1 k 10 k 100 k
pada T/K 110 121 134 152 176 211
Sipat atom
Struktur kristal face-centered cubic
Bilangan oksidasi 2
Elektronegativitas 2.2 (Skala Pauling)
Energi ionisasi 1st: 1037 kJ·mol−1
Jari-jari kovalen 150 pm
Jari-jari Van Der Waals 220 pm
Informasi liya
Pembenahan magnetik non-magnetic
Konduktivitas termal (300 K) 3.61 m W·m−1·K−1
Nomor CAS 10043-92-2
Isotop tinamtu
Artikel utama: Isotop saka radon
iso NA Umur paruh DM DE (MeV) DP
210Rn syn 2.4 h α 6.404 206Po
211Rn syn 14.6 h ε 2.892 211At
α 5.965 207Po
222Rn trace 3.8235 d α 5.590 218Po
224Rn syn 1.8 h β 0.8 224Fr

Radon (play /ˈrdɒn/ RAY-don) iku sawijining èlemèn kimia kanthi simbul Rn lan nomer atom 86. Radon iku dat radioaktif, tanpa werna, tanpa ambu, tanpa rasa gas mulya, dumadi sacara alamiah minangka produk paluruhan (decay) saka uranium.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Wiktionary-logo-en.png
Pirsani informasi ngenani Radon ing KamusWiki.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Radon&oldid=830162"