Magnesium

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
12 natriummagnesiumaluminium
Be

Mg

Ca
Mg-TableImage.png
Katrangan Umum Unsur
Jeneng, Lambang, Nomer atom magnesium, Mg, 12
Dhèrèt kimia alkali tanah
Golongan, Période, Blok 2, 3, s
Panampilan putih keperakan
MagnesiumMetalUSGOV.jpg
Massa atom 24.3050(6) g/mol
Konfigurasi elektron [Ne] 3s2
Cacahing èlèktron saben kulit 2, 8, 2
Ciri-ciri fisik
Fase padat
Massa jenis (watara suhu kamar) 1.738 g/cm³
Massa jenis cair ing titik lebur 1.584 g/cm³
Titik lebur 923 K
(650 °C, 1202 °F)
Titik umob 1363 K
(1090 °C, 1994 °F)
Kalor peleburan 8.48 kJ/mol
Kalor panguapan 128 kJ/mol
Kapasitas kalor (25 °C) 24.869 J/(mol·K)
Tekanan uap
P/Pa 1 10 100 1 k 10 k 100 k
ing T/K 701 773 861 971 1132 1361
Ciri-ciri atom
Struktur kristal segi enam
Bilangan oksidasi 2 (
oksida dasar
yang kuat)
Elektronegativitas 1.31 (skala Pauling)
Energi ionisasi
(detil)
ke-1: 737.7 kJ/mol
ke-2: 1450.7 kJ/mol
ke-3: 7732.7 kJ/mol
Jari-jari atom 150 pm
Jari-jari atom (terhitung) 145 pm
Jari-jari kovalen 130 pm
Jari-jari Van der Waals 173 pm
Lain-lain
Sifat magnetik paramagnetik
Resistivitas listrik (20 °C) 43.9 nΩ·m
Konduktivitas termal (300 K) 156 W/(m·K)
Ekspansi termal (25 °C) 24.8 µm/(m·K)
Kacepetan swara
(ing wujud kawat)
(suhu kamar)
4940 m/s
Modulus Young 45 GPa
Modulus rigiditas 17 GPa
Modulus ruah 45 GPa
Nisbah Poisson 0.29
Skala Mohs 2.5
Kekerasan Brinell 260 MPa
Nomor CAS 7439-95-4
Isotop
iso NA waktu paruh DM DE (MeV) DP
24Mg 78.99% Mg stabil kanthi 12 neutron
25Mg 10% Mg stabil kanthi 13 neutron
26Mg 11.01% Mg stabil kanthi 14 neutron
Referensi


Magnesium kuwi unsur kimia jroning tabel périodik kang nduwèni simbol Mg lan nomer atom 12 sarta berat atom 24,31. Magnesium kuwi elemen paling akèh kawolu kang mbentuk 2% berat kulit bumi, sarta minangka unsur kalarut katelu paling akèh ing banyu segara. Logam alkali tanah iki utamané dipigunakaké minangka zat campuran (alloy) kanggo gawé campuran alumunium-magnesium kang sering disebut "magnalium" utawa "magnelium".

Pranala najaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:



Golongan → 1 2
3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
Période ↓
1 1
H

2
He
2 3
Li
4
Be


5
B
6
C
7
N
8
O
9
F
10
Ne
3 11
Na
12
Mg


13
Al
14
Si
15
P
16
S
17
Cl
18
Ar
4 19
K
20
Ca

21
Sc
22
Ti
23
V
24
Cr
25
Mn
26
Fe
27
Co
28
Ni
29
Cu
30
Zn
31
Ga
32
Ge
33
As
34
Se
35
Br
36
Kr
5 37
Rb
38
Sr

39
Y
40
Zr
41
Nb
42
Mo
43
Tc
44
Ru
45
Rh
46
Pd
47
Ag
48
Cd
49
In
50
Sn
51
Sb
52
Te
53
I
54
Xe
6 55
Cs
56
Ba
*
71
Lu
72
Hf
73
Ta
74
W
75
Re
76
Os
77
Ir
78
Pt
79
Au
80
Hg
81
Tl
82
Pb
83
Bi
84
Po
85
At
86
Rn
7 87
 Fr 
88
Ra
**
103
Lr
104
Rf
105
Db
106
Sg
107
Bh
108
Hs
109
Mt
110
Ds
111
Uuu
112
Uub
113
Uut
114
Uuq
115
Uup
116
Uuh
117
Uus
118
Uuo

* Lantanida 57
La
58
Ce
59
Pr
60
Nd
61
Pm
62
Sm
63
Eu
64
Gd
65
Tb
66
Dy
67
Ho
68
Er
69
Tm
70
Yb
** Aktinida 89
Ac
90
Th
91
Pa
92
U
93
Np
94
Pu
95
Am
96
Cm
97
Bk
98
Cf
99
Es
100
Fm
101
Md
102
No
Seri Kimia saka Tabel Périodik
Logam alkali Alkali tanah Lantanida Aktinida Logam transisi
Logam Metaloid Nonlogam Halogen Gas mulia
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Magnesium&oldid=813982"