Kacepetan swara

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Kacepetan swara kuwi istilah kang dipigunakaké kanggo nyebut kacepetan gelombang swara kang ngliwati medium elastis. Kacepwtan iki bisa béda-béa gumantung marang medium kang diliwati (upamané swara luwih cepet ngliwati udhara tinimbang banyu), sipat-sipat medium kasebut, lan suhu. Nanging, istilah iki luwih akèh dianggo tumrap kacepetan swara ing udhara. Ana ing salumahing segara, kanthi suhu 21 °C lan kondisi atmosfer normal, kacepetan swara yakuwi 344 m/detik (1238 km/jam).


Satuan kacepetan

c (konstanta kacepetan cahya) | sentimeter per jam (cm/h) | sentimeter per menit (cm/m) | sentimeter per detik (cm/s) | kaki per jam (foot/h) | kaki per menit (foot/m) | kaki per detik (foot/s) | meter per jam (m/h) | meter per menit (m/m) | meter per detik (m/s) | kilometer per jam (km/h) | kilometer per menit (km/m) | kilometer per detik (km/s) | knot | mach (laut) | mach (SI) | mil per jam (mil/h) | mil per menit (mil/m) | mil per detik (mil/s) | yard per jam (yard/h) | yard per menit (yard/m) | yard per detik (yard/s)

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kacepetan_swara&oldid=814115"