Grup A Piala Donya FIFA 2010

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Artikel utama: Piala Donya FIFA 2010

Pertandingan ing Grup A Piala Donya FIFA 2010 dianakaké wiwit tanggal 11 Juni nganti 22 Juni 2010.[1] Grup iki dumadi saka tuan omah Afrika Kidul, Meksiko, Uruguay, lan Prancis. Prancis lan Uruguay tau ketemu ing Piala Donya FIFA 2002 kanthi skor 0-0.

Pamenang grup A bakal nglawan Runner-up Grup B. Runner-up grup A bakal nglawan pamenang Grup B.

Tim Main M S K GM GK SG Poin
Flag of South Africa.svg Afrika Kidul 1 0 1 0 1 1 0 1
Flag of Mexico.svg Meksiko 1 0 1 0 1 1 0 1
Flag of Uruguay.svg Uruguay 1 0 1 0 0 0 0 1
Flag of France.svg Prancis 1 0 1 0 0 0 0 1

kabèh wektu lokal (UTC+2)

Afrika Kidul v Meksiko[sunting | sunting sumber]


11 Juni 2010
16:00
Afrika Kidul Flag of Afrika Kidul 1 – 1 Flag of Meksiko Mèxic Soccer City, Johannesburg
Penonton: 84,490
Wasit: Ravshan Irmatov (Uzbekistan)[2]
Tshabalala Scored after 55 minutes 55' Report Márquez Scored after 79 minutes 79'
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Afrika Kidul
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Meksiko
Flag of Afrika Kidul
AFRIKA KIDUL:
GK 16 Itumeleng Khune
DF 2 Siboniso Gaxa
DF 4 Aaron Mokoena (c)
MF 8 Siphiwe Tshabalala
FW 9 Katlego Mphela
MF 10 Steven Pienaar Metu diganti déning ing menit ka-83 83'
MF 11 Teko Modise
MF 12 Reneilwe Letsholonyane
MF 13 Kagisho Dikgacoi Booked in the 27 minute 27'
DF 15 Lucas Thwala Metu diganti déning ing menit ka-46 46'
DF 20 Bongani Khumalo
Substitusi:
DF 3 Tsepo Masilela Mlebu nggantèkaké ing menit ka-46 46'  Booked in the 70 minute 70'
FW 17 Bernard Parker Mlebu nggantèkaké ing menit ka-83 83'
Manajer:
Flag of Brasil Carlos Alberto Parreira
South Africa-Mexico line ups.svg
Flag of Meksiko
MEKSIKO:
GK 1 Óscar Pérez
DF 2 Francisco Rodríguez
DF 3 Carlos Salcido
DF 4 Rafael Márquez
DF 5 Ricardo Osorio
MF 6 Gerardo Torrado (c) Booked in the 57 minute 57'
FW 9 Guillermo Franco Metu diganti déning ing menit ka-73 73'
FW 11 Carlos Vela Metu diganti déning ing menit ka-69 69'
DF 12 Paul Aguilar Metu diganti déning ing menit ka-55 55'
DF 16 Efraín Juárez Booked in the 18 minute 18'
MF 17 Giovani dos Santos
Substitusi:
FW 10 Cuauhtémoc Blanco Mlebu nggantèkaké ing menit ka-69 69'
FW 14 Javier Hernández Mlebu nggantèkaké ing menit ka-73 73'
MF 18 Andrés Guardado Mlebu nggantèkaké ing menit ka-55 55'
Manajer:
Flag of Meksiko Javier Aguirre

Man of the Match:
Flag of Afrika Kidul Siphiwe Tshabalala

Asisten wasit:
Cithakan:Country data UZB Rafael Ilyasov[2]
Cithakan:Country data KGZ Bakhadyr Kochkarov[2]
Fourth official:
Flag of Malaysia Subkhiddin Mohd Salleh[2]

Uruguay v Prancis[sunting | sunting sumber]


11 Juni 2010
20:30
Uruguay Flag of Uruguay 0 - 0 Flag of Prancis Prancis Stadion Green Point, Cape Town
Wasit: Yuichi Nishimura (Jepang)[2]
Report
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Uruguay
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Prancis
Flag of Uruguay
URUGUAY:
GK 1 Fernando Muslera
DF 2 Diego Lugano (c) Booked in the 90+3 minute 90+3'
DF 3 Diego Godín
DF 6 Mauricio Victorino Booked in the 59 minute 59'
FW 9 Luis Suárez Metu diganti déning ing menit ka-74 74'
FW 10 Diego Forlán
MF 11 Álvaro Pereira
MF 15 Diego Pérez Metu diganti déning ing menit ka-88 88'
DF 16 Maxi Pereira
MF 17 Egidio Arévalo
MF 18 Ignacio González Metu diganti déning ing menit ka-63 63'
Substitusi:
MF 8 Sebastián Eguren Mlebu nggantèkaké ing menit ka-88 88'
FW 13 Sebastián Abreu Mlebu nggantèkaké ing menit ka-74 74'
MF 14 Nicolás Lodeiro Booked in the 65 minuteBooked again in the 81 minuteSent off in the 81 minute 65', 81' Mlebu nggantèkaké ing menit ka-63 63'
Manajer:
Flag of Uruguay Oscar Tabárez
Uruguay-France line ups.svg
Flag of Prancis
PRANCIS:
GK 1 Hugo Lloris
DF 2 Bacary Sagna
DF 3 Éric Abidal
DF 5 William Gallas
MF 7 Franck Ribéry Booked in the 19 minute 19'
MF 8 Yoann Gourcuff Metu diganti déning ing menit ka-75 75'
FW 10 Sidney Govou Metu diganti déning ing menit ka-85 85'
DF 13 Patrice Evra (c) Booked in the 12 minute 12'
MF 14 Jérémy Toulalan Booked in the 68 minute 68'
MF 19 Abou Diaby
FW 21 Nicolas Anelka Metu diganti déning ing menit ka-72 72'
Substitusi:
FW 11 André-Pierre Gignac Mlebu nggantèkaké ing menit ka-85 85'
FW 12 Thierry Henry Mlebu nggantèkaké ing menit ka-72 72'
MF 15 Florent Malouda Mlebu nggantèkaké ing menit ka-75 75'
Manajer:
Flag of Prancis Raymond Domenech

Man of the Match:
Flag of Uruguay Diego Forlán

Asisten wasit:
Flag of Jepang Toru Sagara[2]
Flag of Koréa Kidul Jeong Hae Sang[2]
Fourth official
Cithakan:Country data SLV Joel Aguilar[2]

Afrika Kidul v Uruguay[sunting | sunting sumber]


16 Juni 2010
20:30
Afrika Kidul Flag of Afrika Kidul vs. Flag of Uruguay Uruguay Loftus Versfeld Stadium, Pretoria

Prancis v Meksiko[sunting | sunting sumber]


17 Juni 2010
20:30
Prancis Flag of Prancis vs. Flag of Meksiko Mèxic Stadion Peter Mokaba, Polokwane

Meksiko v Uruguay[sunting | sunting sumber]


22 Juni 2010
16:00
Mèxic Flag of Meksiko vs. Flag of Uruguay Uruguay Stadion Royal Bafokeng, Rustenburg

Prancis v Afrika Kidul[sunting | sunting sumber]


22 Juni 2010
16:00
Prancis Flag of Prancis vs. Flag of Afrika Kidul Afrika Kidul Free State Stadium, Bloemfontein

Rujukan[sunting | sunting sumber]