Javier Hernández Balcázar

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Javier Hernández
Javier "Chicharito" Hernandez vs MLS All Stars.jpg
Javier Hernández nalika main kanggo Manchester United
Informasi pribadi
Jeneng pepak Javier Hernández Balcázar
Tanggal lair 1 Juni 1988 (umur 25)
Papan lair Guadalajara, Meksiko
Dhuwur 1.75 m (5 ft 9 in)[1][2]
Posisi pamain Penyerang
Informasi klub
Klub saiki Manchester United
Nomer 14
Karir remaja
1997–2006 Guadalajara
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
2006–2010 Guadalajara 64 (26)
2010– Manchester United 47 (20)
Tim nasional
2007–2009 Meksiko U-20 5 (1)
2009– Meksiko 29 (21)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 23:00, 28 Agustus 2011 (UTC).

† Appearances (Goals).

‡ National team caps and goals correct as of 26 Juni 2011


Javier "Chicharito" Hernández Balcázar (lair 1 Juni 1988; umur 25 taun) yaiku salah sijining pemain bal-balan Meksiko sing main ing posisi striker kanggo klub Manchester United. Hernández dadi wong Meksiko kapisan sing gabung karo klub Manchester United ing tanggal 1 Juli 2010.[3] panjenengané kerep diarani Chicharito dening para fans, sing artiné ing basa Spanyol 'kacang cilik'.

Referensi[sunting | sunting sumber]